Άγαλμα ο Φέργκιουσον

Με ένα άγαλμα έξω από το Ολντ Τράφορντ τίμησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν την Παρασκευή (23/11), παραμονές του αγώνα με την ΚΠΡ, την πρώτη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει ο επί 26 χρόνια προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων» το 1986. Το κόκκινο […]

Με ένα άγαλμα έξω από το Ολντ Τράφορντ τίμησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν την Παρασκευή (23/11), παραμονές του αγώνα με την ΚΠΡ, την πρώτη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει ο επί 26 χρόνια προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων» το 1986.

Το κόκκινο πανί από το ύψους 2,7 μέτρων άγαλμα τράβηξε η σύζυγος του Σκωτσέζου προπονητή, Lady Cathy Ferguson.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν δουν το άγαλμά τους. Έχω νικήσει τον θάνατο! Πραγματικά είμαι πολύ περήφανος αυτή τη στιγμή»
, δήλωσε ο Φέργκιουσον και στη συνέχεια μίλησε και για το γεγονός ότι η γυναίκα του επιλέχθηκε για να κάνει τα αποκαλυπτήρια:

«Κάποιος πρέπει να με ελέγχει κι αυτή είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να το κάνει. Είπε ότι κάθε Σάββατο πρωί θα έρχεται και θα υποκλίνεται στο άγαλμα».

Πολλοί παλαίμαχοι και όχι μόνο άσοι βρέθηκαν στο Ολντ Τράφορντ για να τιμήσουν τον 70χρονο προπονητή, ανάμεσα στους οποίους οι Ερίκ Καντονά, Ρούντ Φαν Νίστελροϊ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Ντουάιτ Γιορκ, Γκάρι Νέβιλ, Πέτερ Σμάιχελ, Έντβιν Φαν Ντερ Σάαρ, Φιλ Νέβιλ και Άντι Κόουλ. Αντίθετα, απόντες ήταν οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, αν και έστειλαν ηχογραφημένο μήνυμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook