Θέλουν να γίνει.. ΝΒΑ η Football League

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr

OK, είπαμε η αναδιάρθρωση των κατηγοριών να φέρει ανακατατάξεις και διαφοροποιήσεις αλλά όχι να γίνουμε και.. ΝΒΑ στην Φούτμπολ Λιγκ. 

Την νέα σεζόν αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης και σύμφωνα, με τα νέα δεδομένα, στο τέλος της χρονιάς θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα και θα υποβιβαστούν δύο στην Football League 2 που θα ενοποιηθεί με την Δ’ Εθνική και θα πάψει να είναι επαγγελματική κατηγορία.

Οι δύο ουραγοί όμως του πρωταθλήματος, Βύζας Μεγάρων και Αναγέννηση Επανομής ζήτησαν από την διοργανώτρια αρχή και τον πρόεδρο της Σπύρο Καλογιάννη να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδων από το πρωτάθλημα και να ανέβουν από τη Football League 2, εννιά και όχι 11 ομάδες όπως έχει προγραμματιστεί.

Να γίνουν δηλαδή.. ΝΒΑ αφού ως γνωστόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη δεν υπάρχει υποβιβασμός ομάδων.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι δύο ΠΑΕ, δεν γίνεται ομάδα επαγγελματική, για αγωνιστικούς λόγους, στο τέλος της σεζόν να υποβιβαστεί ουσιαστικά δύο κατηγορίες και να αγωνιστεί σε ερασιτεχνική κατηγορία, αφού από τη νέα σεζόν η Football League 2 θα είναι ουσιαστικά η φετινή Δ’ Εθνική.

Η προσπάθεια που καταβάλουν οι δύο σύλλογοι, πάντως πέφτει στο κενό, καθώς η διοργανώτρια αρχή απέρριψε το αίτημα τους και όλα θα γίνουν βάσει του αρχικού πλάνου, με τον υποβιβασμό δύο ομάδων στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook