Σκηνικό τρομολαγνείας και στους Παρολυμπιακούς

Όπως υπήρχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το σκηνικό της τρομολαγνείας που στήθηκε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, φαίνεται ότι έχει και συνέχεια στους Παραολυμπιακούς.

Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν διατυπωθεί από τα δυτικά ΜΜΕ και αναπαραχθεί από όλα τα υπόλοιπα διάφορα ψέμματα σχετικά με την επικινδυνότητα που υπάρχει στο Ρίο. Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όλα ήταν ένα μεγάλο ψέμα καθώς οι Βραζιλιάνοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα φιλήσυχος και πρόθυμος λαός να βοηθήσει. Το μοναδικό σοβαρό περιστατικό που καταγράφηκε ως πρεκτροπή, είχε πρωταγωνιστείς Αμερικανούς αθλητές (την παρέα του Λόχτι) και όχι Βραζιλιάνους εγκληματίες προερχόμενους από τις φαβέλες.

Εντός και εκτός Ολυμπιακών εγκαταστάσεων δεν υπήρξε πρόβλημα και οι αθλητές φρόντισαν οι ίδιοι να ευχαριστήσουν τους Βραζιλιάνους, με τους περισσότερους να δηλώνουν πως ήδη τους λείπει το Ρίο. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Αμερικανού, Μάικλ Φελπς, ο οποίος έχει σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες και ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους για την κορυφαία εμπειρία της καριέρας του. Σχεδόν όλοι οι αθλητές φεύγοντας από το Ρίο εξέφρασαν πως νιώθουν θλίψη και ότι θα τους λείψει η πόλη και οι Βραζιλιάνοι.

Πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών, το παιχνίδι της κινδυνολογίας επαναλαμβάνεται. Λες και δεν έγιναν Ολυμπιακοί όπου καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί και η τρομολαγνεία. Ξεκίνησε δεύτερος γύρος από τους κινδυνολόγους. Ακόμα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής είπε στα μέλη της αποστολής πως όποιος βγαίνει μόνος του εκτός των εγκαταστάσεων το κάνει αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη!

Είπαμε, το αίμα πουλάει πάντα περισσότερο. Εκεί που υπάρχει όμως και όχι εκεί που θα εμφανιστεί μόνο κατά φαντασίαν…

Όσοι βρέθηκαν στο Ρίο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, γνωρίζουν καλά την πραγματικότητα και μειδιούν με τα περί επικινδυνότητας του Ρίο.

Πηγή: sportsfeed.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook