Η δικαστική απόφαση για τον ξυλοδαρμό διαιτητή

Μετά απο επτά χρόνια ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση όσον αφορά τα άσχημα γεγονότα και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Λαφαζάνη.

Μετά απο επτά χρόνια ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση όσον αφορά τα άσχημα γεγονότα και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Λαφαζάνη στο παιχνίδι του ΕΓΟΗ με τον ΟΦΑ στο Ηράκλειο.

Συμμετοχή υπήρχε για όσους δε το ξέρουν, από την πλευρά του ΟΦΑ. Και συγκεκριμένα του τότε προπονητή και ενός φιλάθλου. Μάρτυρες από πλευράς διαιτησίας, ήταν ο Λαφαζάνης, ο Β.Κοκκινάκης, καθώς και ο Χανιωτάκης.

Η ποινή όπως ενημερώθηκα, είναι οκτώ μήνες φυλάκισης για τον προπονητή και πέντε μήνες για τον φίλαθλο.

Οι ποινές αυτές δεν είναι με αναστολή, αλλά είναι εφέσιμες. Αν τώρα, στην έφεση, δεν μηδενιστούν, οι όποιοι μήνες επιβληθούν τελικά, θα πρέπει να τους εκτίσουν με φυλάκιση.

Όπως μπόρεσα να πληροφορηθώ,  υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον δικηγόρο υπεράσπισης των κατηγορουμένων και έναν εκ των διαιτητών-μαρτύρων. Αφορμή, ήταν οι χαρακτηρισμοί του δικηγόρου που θεωρήθηκαν προσβλητικοί και ανυπόστατοι από τους διαιτητές.

Τέλος, η πλευρά της διαιτησίας, τόνιζε ότι τώρα υπήρξε ”παραθυράκι” στην συγκεκριμένη νομοθεσία, αλλιώς οι ποινές θα ήταν πολύ πιο αυστηρές, αφού ο πάλαι ποτέ νόμος – Ορφανού, έχει πάει…περίπατο,όπως λένε.

Όμως όπως ακούγεται, θα επιστρέψει η αυστηρή νομοθεσία,που αφορά τα επεισόδια στα γήπεδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook