Εκρινε να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Σφυρίχτρα”.

Ένα περιστατικό που δε συναντούν συχνά οι διαιτητές στα γήπεδα, έμελε να διαχειριστεί στη Τύλισο ο ρέφερι Χρήστος Χανιωτάκης.

Στο 68ο λεπτό όταν και φώναζαν από τη κερκίδα πως χτύπησε ένα μικρό παιδάκι, και έπρεπε να μεταβεί ο γιατρός εκτός γηπέδου, ο έμπειρος διαιτητής αποφάσισε ενστικτωδώς πως θα έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι προσωρινά.

Και αυτό γιατί αν τραυματιζόταν την ίδια ώρα κάποιος παίχτης ίσως να υπήρχε θέμα με την απουσία του γιατρού, και στην όχι και πολύ ακραία περίπτωση να του καταλόγιζαν ευθύνες (να ”γυρίσει” μια γλώσσα) που συνέχιζε το ματς χωρίς την (άμεση) παρουσία γιατρού.

Έτσι, περίμενε με τους βοηθούς του, Γιαλαμά και Θ.Ζ. Αδαμάκη, για 5 με 6 λεπτά να ξανά σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω την απόφαση του Χρήστου.

Έτσι σκέφτηκε και έτσι αποφάσισε, αυτός είναι ο άρχοντας του αγώνα. Οι απόψεις διίστανται. Μίλησα με αρμόδιο άνθρωπο της διαιτησίας και μου τόνισε πως την κρίνει υπερβολική, γιατί ο γιατρός δεν είχε φύγει και αν συνέβαινε κάτι, εύκολα θα μπορούσε να βρεθεί ο γιατρός στο γήπεδο.

Αν τώρα σε άλλη περίπτωση που ένας γιατρός χρειασθεί για ειδικό λόγο να απομακρυνθεί από το γήπεδο, ή αργήσει να γυρίσει, εκεί είναι μία άλλη περίπτωση που ο εκάστοτε ρέφερι θα τη διαχειρισθεί με άλλη παράμετρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook