Από το Γάζι, στην Ευρώπη!

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Σφυρίχτρα”.

Να που ο κόσμος του τοπικού είχε ξανά την ευκαιρία να απολαύσει τον διεθνή μας διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη να σφυρίζει σε παιχνίδι!

Ομολογουμένως είχε να συμβεί αρκετό καιρό. Αν θυμάμαι καλά ο Κουκουλάκης είχε διευθύνει το τελικό των πλέι οφ της προηγούμενης σεζόν της Α1 κατηγορίας, ανάμεσα στο Ζαρό και την ΑΕΚ στο Ατσαλένιο. Χαρακτηριστική ήταν η ”ατάκα” που άκουσα από τον άνθρωπο που έκοβε τα εισιτήρια στο γήπεδο του Αλμυρού,”άρωμα Σούπερ Λίγκας θα έχει λέει το σημερινό παιχνίδι!”,αυτά ήταν τα λόγια του.

Είχε βοηθούς Β΄ εθνικής, τους Λιανδράκη, και Νικολακάκη. Οι τρεις τους όταν βγήκαν για ”ζέσταμα” κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων όπως επίσης ότι έτρεξαν σε μια άκρη του γηπέδου, απέναντι της κερκίδας, έτσι για να περνάνε όσο γίνονταν απαρατήρητοι!

Το διαιτητικό τρίο έπαιξε φυσικά με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Να προσθέσω κάτι εδώ γιατί ακούγονται διάφορα. Επειδή οι διαιτητές τέτοιων κατηγοριών αγωνίζονται σε γήπεδα φυσικού χόρτου, όντως, κινδυνεύουν από τραυματισμό όταν τρέχουν σε γήπεδα με πλαστικό τάπητα.

Και επειδή παλιότερα, λόγο κόντρας ορισμένων ΕΠΣ και Συνδέσμων ανά την Ελλάδα όριζαν πολύ συχνά διαιτητές και βοηθούς Α’ Εθνικής σε δύσκολα ματς τοπικών πρωταθλημάτων,αποφάσισαν πριν λίγα χρόνια στη Σούπερ Λίγκα, να απαγορευθούν οι ορισμοί τους, και να μπορεί να συμβεί μόνο αν το δεχθεί ο διαιτητής και όχι συχνά.

Ο Κουκουλάκης μετά το Γάζι, είχε στο πρόγραμμα του, παιχνίδι Ευρωπαϊκό σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook