Δε θα πάρουν χρήματα οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα διακοπέντα παιχνίδια

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Σφυρίχτρα”.

Με αφορμή τα επανωτά παιχνίδια που διακόπηκαν λόγο βροχής το περασμένο Σάββατο, θα ήθελα να σταθώ λίγο και να αναφέρω κάποια πράγματα, και αφού πρώτα συνομίλησα με ανθρώπους της διαιτησίας.

Σύμφωνα με το ΚΑΠ ο αγώνας για να ολοκληρωθεί πρέπει να παιχθούν τα 90 λεπτά. Τώρα με γνώμονα το τομέα της ‘’ψυχολογίας’’ ενός παιχνιδιού ο διαιτητής είναι αυτός που θα πάρει αποφάσεις, σε συνεννόηση με τις δυο ομάδες. Δηλαδή αν ένα ματς έχει ‘’καθαρό’’ σκορ, και θέλει λίγο σχετικά χρόνο να λήξει, μπορεί να υπάρξει πρόωρη λήξη με προϋποθέσεις.

Αυτά λόγο βροχής, αέρα, συσκότισης. Αν όμως υπάρχουν βροντές και κεραυνοί και είναι ποιο επικίνδυνα τα πράγματα, τότε αλλάζουν τα παραπάνω δεδομένα. Εδώ λόγο ρήψεις καπνογόνων έχουν υπάρξει ‘’εικονικές’’ ολοκληρώσεις παιχνιδιών.

Στο θέμα εξοδολόγια διαιτητών, με το κανονισμό, είτε υπάρξει οριστική διακοπή στο πρώτο λεπτό, είτε στο 89ο λεπτό, οι διαιτητές πληρώνονται τόσο για τον αρχικό ορισμό, αλλά και όταν ξανά οριστεί και τελεσθεί ο αγώνας. Οι διαιτητές μας αποφάσισαν να μη πάρουν χρήματα αυτοί που θα σφυρίξουν τα σημερινά(21/11)ματς που εκκρεμεί ο χρόνος λήξης τους.

Συνήθως οι διαιτητές είναι οι ίδιοι που ορίζονται, αλλά δεν ισχύει και πάντα. Όπως τώρα στο ματς της Μινωικής με τον Αστέρα, όπου δε γίνεται να ξανά πάει ο Κουκουλάκης, γιατί έχει Ευρωπαϊκό παιχνίδι τη Πέμπτη! Τα παιχνίδια ορίστηκαν τη Τετάρτη 21 του μήνα.

Οι κάρτες μετράνε κανονικά, δηλαδή εκτός της κόκκινης, έχουν σημειωθεί οι κίτρινες, και αν δοθεί 2η σε παίχτη στη διάρκεια του νέου ορισμού του παιχνιδιού, αποβάλλεται. Στο θέμα τώρα με τις 11άδες των δυο ομάδων, υπάρχει λίγο ‘’θέμα’’. Πρέπει να είναι οι ίδιοι παίχτες, αλλά τι μπορεί να γίνει αν μέχρι το νέο ορισμό του αγώνα χτυπήσει ένας παίχτης; Τι θα γίνει αν αποβληθεί ένας παίχτης σε ενδιάμεσο παιχνίδι; Αρμόδιος φυσικά είναι ο ρέφερι.

Γιατί μπορεί να λέει ο ΚΑΠ πως οι αγώνες που διακόπτονται, ορίζονται την επομένη ημέρα και ίδια ώρα, αλλά για τα τοπικά πρωταθλήματα αυτό είναι αδύνατον να ισχύσει, για ευνόητους λόγους. Ο διαιτητής στο σημερινό παιχνίδι εκτός του πρώτου φύλλου αγώνα που είχε συνταχθεί, κρατάει και το καινούριο, που θα το συμπληρώσει και αυτό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook