Είναι κατοχυρωμένος από το ΣΔΠΗ ο Θ.Α. Αδαμάκης για να μπορεί να σφυρίζει

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Σφυρίχτρα”.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στο θέμα που προέκυψε στο ματς της Ανάληψης με το Αθλόπολις.

Αρνητικό βέβαια, αφού υπήρξαν επεισόδια. Όπως λένε τα ρεπορτάζ αλλά και το φύλλο αγώνα έγιναν, διακοπή προσωρινή, διαπληκτισμοί, χειροδικία σε ποδοσφαιριστή, αποβολές, και δε ξέρω και εγώ τι άλλο, αφού εννοείτε δεν ήμουν εκεί, απλά προσπάθησα να ‘’συλλέξω’’ τις πληροφορίες.

Ρέφερι ήταν ο Θεοδόσης Αδαμάκης. Δεν έχω πρόθεση να πω ποιος φταίει, ποιος όχι, και ποια ομάδα έχει το περισσότερο δίκιο, και ποια όχι. Κάθε σκηνή βίας και αντιαθλητικού περιεχομένου είναι καταδικαστέα.

Όπως έμαθα από τη πλευρά του διαιτητή, γιατί μου μίλησε αντρίκια όπως μόνο έτσι ξέρει να μιλάει ο Τεό Αδαμάκης, του ξέφυγε, το παραδέχεται, το ματς από ένα σημείο και μετά στο πειθαρχικό έλεγχο. Σε μία υπόδειξη του βοηθού του, δεν έδωσε την απαιτούμενη βαρύτητα που ήταν και ο… προάγγελος του κακού που θα ακολουθούσε.

Στη φάση που ξεκίνησε ο ‘’πόλεμος’’ ο παίχτης του Αθλόπολις λέει ήταν ήδη για το ρέφερι αποβλητέος όταν δέχτηκε την επίθεση από το ‘’φίλαθλο’’ όποιος κι αν ήταν αυτός, είτε μπήκε από τη κερκίδα, είτε βρισκόταν κάπου κοντά με τον αγωνιστικό χώρο. Γιατί ορισμένοι για δικούς τους σκοπούς, θέλησαν να ψάχνουν το δάσος αντί να κοιτάξουν το δέντρο!

Ξέρω εγώ, ή μάλλον υποθέτω για να ακριβολογώ. Ο διαιτητής απλά δε πρόλαβε να δείξει τη κόκκινη κάρτα, ή τις κόκκινες, επειδή εξελίχθησαν όλα αστραπιαία. Και όπως προκύπτει από σχόλιο του Αδαμάκη, ίσως δε θα έπρεπε να μετά τις σκηνές ‘’Φαρ Ουέστ’’ κατά την επανέναρξη να κοινοποιήσει τις κάρτες, ας το έκανε στο μιλητό, και να τις καταγράψει στο φύλλο αγώνα.

Αυτά εν ολίγοις, και δε χρειάζεται να τονίζω πως δεν είμαι δικηγόρος ή ‘’κολλητός’’ κανενός διαιτητή. Γιατί σίγουρα ακόμα και από τους διαιτητές δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφωνίες, σε αυτά που αναφέρω. Απλά καταθέτω μια άποψη και τίποτα παραπάνω.

Άφησα τελευταίο ένα ‘’δύσκολο’’ θεματάκι. Πάλι από κάπου ‘’έσπειραν’’ προς όλο το νομό ηρακλείου, ότι ο Αδαμάκης έπαιξε παράνομα, αφού έχει διαγραφεί από μέλος του ΣΔΠΗ. Δηλαδή τώρα και τρία χρόνια περίπου ο Τεό σφυρίζει… παράνομα! Ε, ας αρχίσουν οι ενστάσεις!

Γιατί και από πού ήρθε αυτή η… είδηση; Λοιπόν, ο ρέφερι στα χρόνια που ήρθε στον Athletic διαγράφηκε από μέλος του Συνδέσμου. Όμως επιστρέφοντας στη διαιτησία έκανε αίτηση και ξανά εγγράφηκε.

Και υπάρχει ένα ακόμα νομοθετικό στοιχείο όπως έμαθα που κατοχυρώνει το Τεό.Αν χρειαστεί να το καταγράψω, δε ξέρω, αλλά μάλλον θα το κάνω.

Και κάτι ακόμα, δεν είναι όπως έμαθα από τη πλευρά της διαιτησίας, υποχρεωτικό όταν γίνονται επεισόδια να διακόπτεται και οριστικά ένα παιχνίδι. Το έχουμε δει όλοι και σε παραπάνω αλλά και σε παρακάτω κατηγορίες από την Α2.

Υπάρχουν κριτήρια, όπως… π.χ. όταν δηλώσει παίχτης ή διαιτητής πως αδυνατεί να συνεχίσει μετά από βίαιη συμπεριφορά εις βάρος του. Ξέρετε γιατί το αναφέρω, έτσι;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook