Από τη Λειβαδιά στο Μαρτινέγκο ο Φουκάκης!

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Σφυρίχτρα”.

Μπορεί τη περασμένη Πέμπτη(17/1) να ήταν στη Λειβαδιά ο Γιώργος Φουκάκης και να σφύριζε ως υποψήφιος ρέφερι της Σούπερ Λίγκας το παιχνίδι κυπέλλου της τοπικής ομάδας με τη Κέρκυρα, όμως τη Κυριακή(20/1) βρέθηκε στο Μαρτινέγκο και διεύθυνε την αναμέτρηση του Ηρακλή Ηρακλείου με τον Αστέρα Μυρτιάς.

Δεχόμενος πριν τη σέντρα από αρκετό κόσμο των δύο ομάδων συγχαρητήρια για τη παρουσία του στη Λειβαδιά! Βοηθούς είχε τους Πασσά, και Μερκουλίδη.

Ο ρέφερι προτιμούσε να φορέσουν τις κόκκινες εμφανίσεις τους, αλλά ήταν αδύνατον αφού το χρώμα αυτό βρισκόταν στις στολές και των δύο ομάδων! Τώρα, μία φάση δυσκόλεψε το έργο τους, αλλά με ψυχραιμία και άψογη συνεργασία, δόθηκε λύση. Στο 40’ με σούτ λίγο έξω από τη περιοχή σκόραρε ο Ρουμελιώτης κάνοντας το(τελικό) 2-1.

Αρχικά ο β’ βοηθός Μερκουλίδης υψώνει το σημαιάκι του, βλέποντας από εκεί που βρίσκεται ότι υπάρχει σε θέση οφσάιντ συμπαίχτης του σκόρερ, και θεωρεί πως έχει συμμετοχή στη φάση-γκολ.

Ο Φουκάκης από την υπόδειξη-γκολ αρχικά, σφυρίζει, απομακρύνει άπαντες από κοντά τους, και τρέχει να συνομιλήσει με το βοηθό του. Όμως, παίρνει τη φάση ‘’επάνω’’ του, αφού με καλύτερη και ποιο κοντινή του θέση στη φάση, ενημερώνει και το Μερκουλίδη, ότι δεν υπάρχει παρεμβολή ή συμμετοχή κανενός παίχτη που να είναι σε αντικανονική θέση.

Όσο για το πέναλτι (24’) που προήλθε το προσωρινό 1-1 για τον Αστέρα, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις ήταν αναμφισβήτητο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook