Δικαιώνεται ο Γιάννης Δασκαλάκης, σωστά “μέτρησε” το γκολ του Ηροδότου

Από τον Γιώργο Χαλκιαδάκη στην στήλη του “Σφυρίχτρα”.

Δυστυχώς έτυχε μία δύσκολη φάση, όπως είδα και εγώ από τη τηλεόραση, και αυτή έκρινε και το νικητή του τελικού κυπέλλου.

Καταρχάς δε θέλω να στεναχωρείται ο φίλος μου ο Γιάννης Δασκαλάκης. Και πάω τώρα στην ορθότητα ή όχι της απόφασης των διαιτητών. Πολύ δύσκολη φάση και διπλή μάλιστα!

Αρχικά αν ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, και μετά (αλλά ποιο εύκολο) αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας.

Για το δεύτερο δε νομίζω να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία. Για την αντικανονική τώρα θέση ή όχι, είναι πάρα πολύ οριακό.

Ο βοηθός έπρεπε να αποφασίσει σε κλάσματα δευτερολέπτου, και όλοι οι αρμόδιοι μετά το είδαν αρκετές φορές σε επανάληψη, για να αποφασίσουν πως και αν υπάρχει οφσάιντ, είναι στα… χιλιοστά.

Εννοείτε πως όλοι μας δε θα πρέπει να ‘’γκρεμίσουμε’’ τη γιορτή με αυτό. Όπως έκανε και ο προπονητής των ηττημένων ο Μηνάς Πίτσος, που δε στάθηκε καθόλου στη διαιτησία.

Και με επίσημη ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συνδέσμου, αφού συγχαίρει τους διαιτητές του τελικού, δίνει και στο προπονητή του Γιούχτα τα εύσημα.

Όπως έμαθα αφού πρώτα ο Δασκαλάκης άκουσε αρνητικά σχόλια από ανθρώπους της διαιτησίας αμέσως μετά το τελικό, την επομένη, πάλι σε επικοινωνία που είχαν, υπήρχε κοινή παραδοχή για τη δυσκολία της απόφασης, και ουσιαστικά δικαιώνεται ο βοηθός για την υπόδειξη του.

Γιατί όπως είπαν οι αρμόδιοι, πριν την εκτέλεση του φάουλ υπάρχει παίχτης του Ηροδότου οφσάιντ.

Όμως κατά την εκτέλεση, ο παίχτης που σκοράρει, είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό Και αν ακόμα εξέχει, αυτό είναι το χέρι του. Όπου με το νέο κανονισμό, το χέρι δε παίζει ρόλο αλλά μόνο το σώμα, και εκεί υπάρχει κάλυψη.

Στα απλά Ελληνικά τώρα, δύσκολο μεν, αλλά σωστή η απόφαση του Δασκαλάκη.

Ουφ! Αλλά δε βλέπουμε και πολύ ποιο δύσκολες αποφάσεις στη τηλεόραση; Μου θύμισε άνθρωπος της διαιτησίας, για το περιβόητο γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, που η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και γραμμή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook