Η συμβολή του Κουκουλάκη στην… βίντεο εποχή

Με αφορμή τις δυο φάσεις-αποφάσεις των διαιτητών σε δυο πρόσφατα ντέρμπι… χειροβομβίδα, θα σταθούμε στην άμεση εφαρμογή του βίντεο στη Σούπερ Λίγκα… σε πρώτη φάση.

Με αφορμή τις δυο φάσεις – αποφάσεις των διαιτητών σε δυο πρόσφατα ντέρμπι… χειροβομβίδα, θα σταθούμε στην άμεση εφαρμογή του βίντεο στη Σούπερ Λίγκα… σε πρώτη φάση.

Αν υπήρχε το βίντεο (VAR) το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θα δίνονταν, άρα; Μάλλον πως θα μιλάγαμε για άλλο αποτέλεσμα εκεί. Αν υπήρχε το βίντεο, θα υπήρχε και μεγάλη βοήθεια υπέρ του Κομίνη, στην… @@@μένη φάση του 89ου λεπτού, στο ντέρμπι… ναρκοπέδιο της Τούμπας!

Το όλο λοιπόν θέμα αυτό, το στήσιμο και η λειτουργία της συμμετοχής του χρόνου και στο ποδόσφαιρο μας του βίντεο, οι αρμόδιοι των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, το ανέθεσαν στον Μιχάλη Κουκουλάκη. Μπαίνει στη ζωή μας λοιπόν το… video assistant referee.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο και στις διαιτητικές αποφάσεις. Ο διαιτητής θα έχει την ευχέρεια να βλέπει το βίντεο με την φάση την αμφισβητούμενη, πριν πάρει την οριστική απόφαση εκείνος και μόνον εκείνος.

Αλλά θα έχει βοήθεια, είναι δεδομένο αυτό, δεύτερης σκέψης, δεύτερης και τρίτης οπτικής ματιάς και σχετικού ελέγχου.

Οι περιπτώσεις που μπαίνει το βίντεο είναι όπως, με αποβολή με κόκκινη κάρτα παίχτη, για υπόδειξη πέναλτι, για ποινή σε τυχών λάθος ποδοσφαιριστή, για οφσάιντ. Οι αρμόδιοι το ψάχνουν το θέμα συνεχώς.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να βλέπουμε την ώρα της σύσκεψης του διαιτητή με τον… βίντεο-διαιτητή, η όλη διαδικασία, να προβάλλεται μέσω ηλεκτρονικών πινάκων και στους φιλάθλους! Έτσι ώστε να μην μένει στο σκοτάδι ο κόσμος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook