Προβλήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια

Όπως ξέρετε είναι σε εξέλιξη η σειρά μαθημάτων της νέας σχολής διαιτησίας.

Ήδη έχουν γίνει δυο μαθήματα. Το μάθημα το σημερινό πήρε μετάθεση για τη Τετάρτη.

Ο λόγος είναι ότι με κινήσεις της ΕΠΣΗ, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν προσέλευσης όλοι οι διαιτητές στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τη Λαμία. Στο θέμα των μαθημάτων. Στην έδρα έχουν ανέβει έως τώρα (σχολής και Δευτεριάτικα), οι Μαστορίδης, Φουκάκης και Χανιωτάκης.

Αντίθετα αυτό δεν έχει γίνει για τους Γαρεφαλάκη και Κοκκινάκη. Όπως έχουμε μάθει, πρόταση και επιθυμία της ΚΕΔ είναι να κάνουν μαθήματα όλοι οι εθνικοί και τοπικοί εκπαιδευτές. Από την άλλη βέβαια είναι και θέμα της ΕΠΣΗ.

Παρατηρήσαμε ξανά πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, υπήρξαν αναβληθέντα παιχνίδια. Ο λόγος είναι ο μη επαρκής αριθμός διαιτητών. Βασική αιτία, θεωρούμε ότι είναι ο μεγάλος αριθμός ορισμών των διαιτητών μας, στα εθνικά πρωταθλήματα. Σχεδόν το ένα τρίτο των διαιτητών μας, ορίζονται σε αυτά.

Τα μέλη της ΕΔ δεν αμφισβητείται, κάνουν ότι μπορούν, προσπαθούν και πετυχαίνουν πολλά. Όλοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο, τη διαιτησία, καθένας από το μετερίζι του, αλλά πρέπει να φαίνονται όλα στην επιφάνεια.

Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή το τοπικό, η διαιτησία, έχουν θέματα. Όμως όλο και κάποιο ρόλο θα παίζει ότι δε πάνε καλά τα πράγματα στο διαιτητικό χώρο. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει αυτό, το έχουμε ξανά γράψει.

Στοιχεία όπως φόβος, δυσαρέσκεια, διαμελισμός, δείχνουν… πρόβλημα και βγάζουν… προβλήματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook