Από Πρωτάθλημα μέχρι και Κύπελλο!

Το athleticradio.gr σας παρουσιάζει τι έκαναν οι Κρητικοί αθλητές που αγωνίζονται εκτός νησιού.

Ποδόσφαιρο:

Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)

Έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ στα Ιωάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος (1-1), ενώ έπαιξε και στο ντέρμπι «Αιωνίων» της Κυριακής (11/04), με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και να κλειδώνουν και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μαζί με το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έφτασε τους πέντε τίτλους πρωταθλήματος Ελλάδος, στη συνολική του πορεία με τον Ολυμπιακό.

Κωνσταντίνος Τζολάκης (Ολυμπιακός)

Δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με ΠΑΣ Γιάννινα ή Παναθηναϊκό, αλλά όπως και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ελλάδος, φτάνοντας τους δύο τίτλους, μαζί με τον περσυνό.

Κωνσταντίνα Ξυλούρη (Ομόνοια)

Κυπελλούχος Κύπρου στέφθηκε η Κωνσταντίνα Ξυλούρη με την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ομόνοιας, καθώς ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της ομάδας στον τελικό του «ΑΕΚ Arena – Γιώργος Καραπατάκης» στη Λάρνακα. Η Ομόνοια αντιμετώπισε την Apollon Ladies και κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι με 4-3 (κανονική διάρκεια 0-0) και να σηκώσει την «κούπα», στον τελικό του Σαββάτου (09/04).

Βαλάντης Κοζορώνης (Πανεβέζις)

Πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ για να δώσει το προβάδισμα στην Πανεβέζις στην έδρα της Νταϊνάβα. Η ομάδα του κρητικού μέσου επικράτησε τελικά με 3-1, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Επαμεινώνδας Παντελάκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Έπαιξε και στα δύο παιχνίδια του ΠΑΣ την περασμένη εβδομάδα, εκείνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, αλλά και με τη Λαμία για το πρωτάθλημα, δίχως να γίνεται αλλαγή.

Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Μπήκε στο 63ο λεπτό της εντός έδρας ήττας του ΠΑΣ στο χθεσινό (12/04) παιχνίδι από τη Λαμία με 2-1, στη θέση του Οικονομόπουλου.

Γιάννης Ιατρούδης (Φόλενταμ)

Μεγάλη νίκη για την Φόλενταμ με 5-1 επί της Helmond Sport, με τον πρώην παίκτη του Εργοτέλη όμως να μένει στον πάγκο και να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής.

Νίκος Καρέλης (Παναιτωλικός)

Μπήκε ως αλλαγή στο 53ο λεπτό της ήττας του Παναιτωλικού με 3-1 από τον Βόλο, στη θέση του Μεντίνα.

Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο)

Η Φένλο γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Αϊντχόφεν, με τον Γιώργο Γιακουμάκη να αγωνίζεται σε ολόκληρο το παιχνίδι και να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα.

Μιχάλης Μαρινάκης (Δόξα Δράμας)

Μπήκε ως αλλαγή στο 45’ στη θέση του Κουκόλη στο παιχνίδι της Δόξας στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 4-2, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League 2.

Αλέξης Σελινιωτάκης (Διαγόρας Ρόδου)

Ξεκίνησε ως βασικός στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης (07/04) κόντρα στον Εργοτέλη (1-1) και έγινε αλλαγή στο 46’, με τον Σμυρλή να παίρνει τη θέση του.

Κώστας Προβιδάκης (Λαμία)

Έμεινε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε στην εκτός έδρας νίκη της Λαμίας με 2-1 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα χθες (12/04).

Μπάσκετ:

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Λιετκαμπέλις)

Αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια της ομάδας του την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιώντας μάλιστα μία αρκετά καλή εμφάνιση. Την Πέμπτη (08/04), η Λιετκαμπέλις νίκησε με 82-77 τη Νεπτούνας, με τον ίδιο να πετυχαίνει 3 πόντους και να έχει μία ασίστ σε 16:42, ενώ την Κυριακή (11/04) είχε σημαντική συνεισφορά και στη δεύτερη νίκη της ομάδας του. Η Λιετκαμπέλις επιβλήθηκε της CBet με 87-79 στην παράταση, με τον κρητικό μπασκετμπολίστα να σημειώνει 12π., 3ρ. και 1α. σε 20:36 λεπτά συμμετοχής.

Χρήστος Σαλούστρος (Περιστέρι)

Το Περιστέρι ηττήθηκε στο «Παλατάκι» από τον ΠΑΟΚ με 85-66 για την 21η αγωνιστική της Basket League, με τον ίδιο να πετυχαίνει 11 πόντους, να μαζεύει 7 ριμπάουντ και να μοιράζει 1 ασίστ σε 27:10 συμμετοχής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook