«Αντάλλαξαν» κατηγορίες Γιακουμάκης – Σπυριδάκης στην Ολλανδία, καθοριστικός Καλαϊτζάκης στη Λιθουανία

Το athleticradio.gr σας παρουσιάζει τι έκαναν οι Κρητικοί αθλητές που αγωνίζονται εκτός νησιού.

Ποδόσφαιρο:

Γιώργος Γιακουμάκης (Φένλο)

Σε αντίθεση με τον Μιχάλη Σπυριδάκη, η ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη θα κάνει το αντίθετο… δρομολόγιο, καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν στην προτελευταία θέση της Eredivisie με 23 βαθμούς. Ο κρητικός επιθετικός σκόραρε κόντρα στον Άγιαξ στο προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν, ενώ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής δεν αγωνίστηκε, με την Φένλο να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 4-0 από την Έμεν.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε ένα σπάνιο ρεκόρ, καθώς αν και κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 26 γκολ, η ομάδα του υποβιβάστηκε, με τον ίδιο να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Eredivisie που αν και είναι πρώτος σκόρερ, η ομάδα του δεν μένει στην κατηγορία. Το παιχνίδι στην έδρα του Άγιαξ ίσως μάλιστα να είναι και το τελευταίο του Γιακουμάκη με τη φανέλα της Φένλο, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που… παραμονεύουν για την απόκτησή του.

 

Μιχάλης Σπυριδάκης (Γκόου Εχέντ Ίγκλς)

Λίγες εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολλανδικού συλλόγου, ο Μιχάλης Σπυριδάκης πανηγύρισε και την άνοδο στα «σαλόνια» της Eredivisie. H Γκόου Εχέντ Ίγκλς πήρε το εισιτήριο της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 77 βαθμούς και από τη νέα σεζόν επιστρέφει στην Eredivisie.

Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)

Δεν έχασε λεπτό συμμετοχής από τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς αγωνίστηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (νίκη με 1-0 την περασμένη Τετάρτη), αλλά και κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου (νίκη με 4-1 την Κυριακή), εκεί όπου παρατηρήθηκε και με μία κίτρινη κάρτα. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, όπως και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, έλαβαν μέρος στην φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κωνσταντίνος Τζολάκης (Ολυμπιακός)

Έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Νίκος Καρέλης (Παναιτωλικός)

Μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μπαρμπόσα στο 88ο λεπτό, στην εκτός έδρας του Παναιτωλικού κόντρα στον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με 2-2, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League 1.

Βαλάντης Κοζορώνης (Πανεβέζις)

H Πανεβέζις ηττήθηκε με 1-0 την Παρασκευή (14/05) στην έδρα της Ζαλγκίρις, με τον Κοζορώνη να ξεκινάει βασικός το παιχνίδι και να γίνεται αλλαγή στο 90’.

Γιάννης Ιατρούδης (Φόλενταμ)

Η Φόλενταμ γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Μπρέντα με 4-1, με τον κρητικό επιθετικό να μπαίνει ως αλλαγή στο 81ο λεπτό του αγώνα, στη θέση του Κάαρς, στο πλαίσιο των πλέι οφ ανόδου στην Eredivisie. Η Φόλενταμ έμεινε οριστικά στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας, με τον Ιατρούδη να αναμένεται να επιστρέψει στην ΑΕΚ, από την οποία αγωνίζεται ως δανεικός στη Φόλενταμ.

Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της ΑΕΛ, στο οποίο ηττήθηκε με 2-0.

Επαμεινώνδας Παντελάκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Συμμετείχε σε ολόκληρο το παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ δέχθηκε και μία κίτρινη κάρτα στο 27’.

Αντώνης Ντεντάκης (Βόλος)

Αγωνίστηκε για 58 λεπτά στην εκτός έδρας ήττα του Βόλου στο Περιστέρι με 1-0.

Πέτρος Γιακουμάκης (Ατρόμητος)

Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το παιχνίδι του Ατρομήτου κόντρα στο Βόλο (15/05).

Κώστας Προβιδάκης (Λαμία)

H Λαμία έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο, με τον Κώστα Προβιδάκη να αγωνίζεται σε ολόκληρο τον αγώνα.

Μπάσκετ:

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Λιετκαμπέλις)

Η Λιετκαμπέλις νίκησε στη Νεπτούνας με 94-93 και 94-78 για την προημιτελική σειρά του πρωταθλήματος Λιθουανίας, εντός και εκτός έδρας. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε καλή παρουσία και στα δύο παιχνίδια, όμως η στιγμή που ξεχώρισε ήταν το πρώτο παιχνίδι, καθώς πέτυχε ένα καθοριστικό buzzer beater που έδωσε τη νίκη στη Λιετκαμπέλις.

Το παιχνίδι ήταν στο 93-92 υπέρ της Νεπτούνας όμως ο κρητικός μπασκετμπολίστας πέτυχε το νικητήριο καλάθι με το οποίο η ομάδα του έκανε το 1-0 στη σειρά, ενώ επιλέχθηκε ως ο MVP του παιχνιδιού, καθώς σημείωσε 19 πόντους (με 4/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα στο σύνολο. Στον δεύτερο αγώνα ο Καλαϊτζάκης είχε 3 π., 2 ρ. και 1 ασίστ σε 12:06 συμμετοχής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Betsafe LKL (@betsafelkl)

Χρήστος Σαλούστρος (Περιστέρι)

Το Περιστέρι ηττήθηκε με 90-79 εντός έδρας από τον Προμηθέα την Παρασκευή (14/05), με τον ίδιο να πετυχαίνει 11 πόντους και να σημειώνει 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Μετά τη νίκη του Περιστερίου στο πρώτο παιχνίδι, η σειρά των προημιτελικών οδηγήθηκε στο «Game 3», που έγινε χθες (17/05) στην Πάτρα. Εκεί, ο Προμηθέας πήρε τη νίκη με 86-58, με τον Χρήστο Σαλούστρο να μένει «χαμηλά», με 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 13:22 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook