Δίκαια τα αιτήματα, αναγκαιότητα η υλοποίησή τους

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την σύσκεψη Φορέων και παραγόντων του 8ου ομίλου της Γ Εθνικής, που διεξήχθη στα Μισίρια μετά τα… απόνερα της πανδημίας.

Πολλά μπράβο αξίζουν στον Αρη Ρεθύμνου για την πρωτοβουλία να διοργανώσει σύσκεψη για το μέλλον των ομάδων στον 8ο Ομιλο της Γ Εθνικής μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από τον κορονοϊό.

Το μήνυμα των ομάδων ήταν ξεκάθαρο: “Η ισχύς εν τη ενώσει”. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και αποτελεί αναγκαιότητα η υλοποίησή τους.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα η αντιπροσωπεία των ομάδων στο γήπεδο των Μισιρίων, μία 8μελής επιτροπή ανέλαβε να προωθήσει το πλάνο δράσης για την οικονομική ανακούφιση των σωματείων.

Στην συνάντηση που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, δύο ήταν τα κοινά σημεία της βραδιάς: Κεντρική διαχείριση με συντονισμένες κινήσεις και όχι μεγάλα ανοίγματα σε μια εποχή που επιτάσσει οικονομικό περιορισμό σε όλα τα επίπεδα.

Οι ομάδες ζητούν να ληθεί το “καυτό” πρόβλημα των μετακινήσεων, να μειωθεί το παράβολο  συμμετοχής και το χρηματικό ποσό για την έκδοση των δελτίων.

Όπως και το εξοδολόγιο Διαιτησίας αλλά και να ορίζονται αξιολογημένοι διαιτητές από κάθε νομό που θα διεξάγεται ο αγώνας. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεχτή αυτή η πρόταση να έρχονται από κοντινούς νομούς και όχι διαιτητές από συνδέσμους εκτός Κρήτης.

Θα συναντήσουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και θα του τονίσουν ότι πρέπει να επανέλθουν επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί αυτά είναι η… ραχοκοκαλιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης το Υπουργείο να βοηθήσει οικονομικά στην εφαρμογή του Υγειονομικού πρωτοκόλλου Γ Εθνικής (Ομιλος Κρήτης).

Τέλος, να μεριμνήσουν οι αρμόδιες αρχές στους αγώνες ομίλου Κρήτης να επιτρέπεται η παρουσία έως 40% της πληρότητας φιλάθλων στις εξέδρες.

Μακάρι να υλοποιηθούν όλα αυτά που ζητούν. Η αρχή πάντως έγινε. Σίγουρα είναι δύσκολο να γίνουν όλα μαζί, αλλά οι καιροί είναι… χαλεποί.

Το θέμα τι γίνεται αν δεν υλοποιηθούν όλα ή μέρος τους; Οι ομάδες θα αντέξουν το οικονομικό βάρος;

Θα τα δούμε όλα στην πράξη. Η θερμοκρασία το καλοκαίρι ανεβαίνει, το ίδιο και ο Υδράργυρος στο ποδοσφαίρου μας.

Το καλοκαίρι θα είναι…  θερμό, από κάθε άποψη.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook