Άντε να τους το ξανά πεις τώρα…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει τις φρούδες ελπίδες που υπάρχουν για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της χώρας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της Covid-19.

Τον περασμένο Ιούνιο, που τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ήταν ελάχιστα και είχαν “ανοίξει” τα πάντα, οι ομάδες της Super League, με πρωτοβουλία και σχέδιο του ΟΦΗ, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ελληνική κυβέρνηση να δώσει το «πράσινο φως» ώστε στα παιχνίδια των play off και των play out να υπάρχει παρουσία κόσμου. “Έφαγαν” άκυρο.

Τι και αν πρότειναν για ποσοστό 20% επί της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου ή πλαφόν 8.000 θεατών σε κάθε ματς, οι επιδημιολόγοι είπαν ένα βροντερό “όχι”.

Η… μπάλα πέρασε στα πόδια της Υγειονομικής επιτροπής και τον ΕΟΔΥ, αλλά αυτοί δεν ασχολήθηκαν και ιδιαίτερα με την επιθυμία των ομάδων και των φιλάθλων. Δεν ξέρουν και δεν τους ενδιαφέρει κανένα ποδόσφαιρο ή άθλημα και καμία ανάγκη του κόσμου να δει την ομάδα του, να την υποστηρίξει και να δημιουργήσει… ατμόσφαιρα.

Θεωρούν δεδομένο οτι μέσα στο γήπεδο οι φίλαθλοι δεν θα τηρούν στο 100% τις οδηγίες. Οτι δεν θα κάθονται στις θέσεις που θα τους υποδεικνύονται, ότι δεν θα τηρούν τις αποστάσεις, ότι θα μετακινούνται. Οτι όταν πανηγυρίσουν θα αγκαλιάζονται, οτι θα φιλιούνται σε κάθε γκολ. Οτι στο Ημίχρονο το ποσοστό των φιλάθλων στις κερκίδες θα αυξάνεται. Θεωρούν οτι κάθε παρέα πρέπει να έχει τον δικό της security που θα την επιβλέπει.

Οπότε δεν έδωσαν το πράσινο φως και ξέμπλεξαν. Αν και ήταν μία καλή ευκαιρία τα ματς  των playoffs και playouts, ένα καλό crash test για το τι θα ίσχυε την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21).

Και έτσι φτάσαμε στον Αύγουστο. Η πανδημία πλέον στην χώρα μας βρίσκεται στο… πικ της. Καθημερινά έχουμε πάνω από 200 κρούσματα και η καμπύλη βαίνει αύξουσα.

Αντε τώρα να απευθυνθείς στην αρμόδια Υγειονομική επιτροπή, που εξετάζει τα επιστημονικά δεδομένα, και να “τολμήσεις” να της προτείνεις να υπάρξουν και πάλι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Εδώ πριν λίγο καιρό που τα δεδομένα ήταν ιδανικά, ήταν αρνητική, τώρα που πάμε από το κακό στο χειρότερο, υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει οτι θα αποφανθούν θετικά; Μην γελιόμαστε, αυτό είναι εκτός κουβέντας. Κανείς δεν θα βρεθεί να βάλει την υπογραφή του και να πάρει την ευθύνη στο να υπάρξουν φίλαθλοι στο ξεκίνημα της σεζόν.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα είναι οδηγός μας και την επόμενη σεζόν, τα άδεια γήπεδα θα πρέπει να τα συνηθίσουμε. Ο ιός δεν αστειεύεται…

Οι ομάδες μπορεί να επανέλθουν όταν βελτιωθούν τα πράγματα και να καταθέσουν εκ νέου… κόνσεπτ. Να δώσουν τις ιδέες τους για το πώς μπορεί να φιλοξενηθούν ξανά φίλαθλοι στα γήπεδα. Και θα έχουν τον δύσκολο ρόλο να πείσουν τους λοιμωξιολόγους.

Αλλιώς μέχρι να υπάρξει εμβόλιο και φάρμακο θα βλέπουμε τα ματς από την τηλεόραση.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook