Δεν είναι… “Black Friday”, είναι “Μελανή περίοδος”

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής που “μαύρισε” απότομα, ενώ η χώρα μας κινείται στους ρυθμούς της “Black Friday”.

Η ημέρα που περιμένουν κάθε χρόνο οι καταναλωτές για να κάνουν φθηνές αγορές και να αναζητήσουν συμφέρουσες προσφορές, η Black Friday, πλησιάζει!

H «Black Friday» στις ΗΠΑ και όχι μόνο, πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου.

«Black Friday». “Μαύρη Παρασκευή”. “Black” όμως είναι και αυτή η περίοδος στην Γ Εθνική. “Total black”! Μελανή! Ή μάλλον… “κατράμι”.

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία ( Γ Εθνική και τοπικά) λόγω του lockdown.

Όλες οι ομάδες υποφέρουν. Ειδικά στην Γ Εθνική, που έχει να κάνει και με μεγαλύτερα μπατζετ και συμβόλαια.

Ανάμεσά στις πληττόμενες ομάδες και αυτές που μετέχουν στον 10ο Ομιλο της Κρήτης.

Δεν μπορούν πλέον ούτε προπόνηση να κάνουν, από την στιγμή που το Πρωάθλημα σταμάτησε, και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για παράγοντες και ποδοσφαιριστές!

Για να ξανά αρχίσουν θα πρέπει να δοθεί το ΟΚ από τους λοιμοξιολόγους και φυσικά να κάνουν μία μίνι προετοιμασία, αφού οι παίκτες δεν είναι… ρομπότ.

Αν μάλιστα έχουμε το σύστημα “αρκοντεόν”, με κυλιόμενα lockdown μέχρι την άνοιξη είναι αμφίβολο αν τα πρωταθλήματα αυτά (Γ΄ Εθνική αλλά και τα τοπικά) θα συνεχιστούν κι αυτή θα είναι η… “ταφόπλακα”.

Στην Ομοσπονδία έχουν αρχίσει να σκέφτονται λύσεις, αλλά και να τηρούνται πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε οι σύλλογοι να κάνουν συνεχόμενα τεστ για κορωνοϊό κάθε εβδομάδα. Ενδεχομένως αν υπάρξει ελάφρυνση του κόστους αναφορικά με τα κόστη (παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας). Να εξοικονομήσουν χρήματα οι ομάδες και να μπορούν να κάνουν εβδομαδιαίο Rapid Test». Ή να βρεθεί χορηγία για τα τεστ. Ή κάτι άλλο. 

Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, στην πράξη μένει να δούμε τι θα γίνει.

Η κατάσταση είναι… “black”. Και όλα κρέμονται σε μία… κλωστή!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook