Συναίνεση, ψυχραιμία και αρραγές μέτωπο…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τον ακατάλληλο… συγχρονισμό της κόντρας ΠΣΑΠ – Φούτμπολ Λιγκ.

Tα πάντα για το αν θα έχουμε σέντρα άμεσα στην Σούπερ Λιγκ 2 θα κριθούν αυτές τις μέρες.

Η αρχή έγινε με το “πράσινο φως”, που έχει ανάψει εδώ και μερικές μέρες για προπονήσεις στις ομάδες.

Το ίδιο δεν έχει συμβεί και με τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, αν και αυτό το πρωτάθλημα είναι στα… πιτς μήνες τώρα.

Η Διοργανώτρια αρχή απέστειλε αίτημα για επιστροφή και των 20 ομάδων της κατηγορίας στις ομαδικές προπονήσεις, τηρώντας φυσικά κατά γράμμα στις οδηγίες της Πολιτείας και το Υγειονομικό πρωτόκολλο.

Παράλληλα, η Φούτμπολ Λιγκ θέλει να παραταθεί η αγωνιστική σεζόν του 2020-2021 για να προλάβει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αγωνιστική χρονιά (2020-21) θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/5 λόγω του Euro 2020. Όμως, η τρίτη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας ζήτησε από την ΕΠΟ να παραταθεί η αγωνιστική της σεζόν μέχρι τις 27/6.

Μέχρι εδώ πάμε καλά. Δυστυχώς όμως λίγο πριν και μετά τα Χριστούγεννα, είχαμε μία κόντρα ανάμεσα σε ΠΣΑΠ και Φούτμολ Λιγκ, που είναι… άκαιρη και λόγω των Γιορτινών ημερών, αλλά και λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν οι ομάδες.

Την περίοδο που κρίνεται η σέντρα και παίζεται “κορώνα – γράμματα” το αν θα κυλήσει και πάλι η μπάλα στο… χορτάρι, ανακοινώσεις και χαρακτηρισμοί που γράφτηκαν, ειπώθηκαν και… διέρρευσαν δεν βοηθούν. Αντίθετα το λεγόμενο… timing (συγχρονισμός για να μην φωνάζει και ο Μπαμπινιώτης) δεν ενδείκνυται για… φασαρίες.

Η αρχή έγινε από τον ΠΣΑΠ, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν φτάσει στα… όρια τους από την πολύμηνη αποχή και να εξαπολύει “καυτά” βέλη εναντίον της Λίγκας: 

“Προφανώς δεν έχετε καταλάβει ότι στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα που περνά δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον.

Δυστυχώς έχουν ήδη παρέλθει εκατοντάδες ημέρες, ενώ βλέπουμε πως η διάθεσή σας είναι να περάσουν και άλλες πολλές, εξέλιξη που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε αδιέξοδο καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Αν δεν θέλετε να επιστρέψετε στο γήπεδο όπως κάνατε και με το περσινό πρωτάθλημα (ίσως γιατί πάλι τριγυρίζει στο μυαλό σας κάποια υποτιθέμενη αναδιάρθρωση), αν δεν είστε ικανοί να παίξετε (όχι βέβαια λόγω πανδημίας αλλά ελέω ΕΕΑ και άλλων εσωτερικών σας θεμάτων…) τότε θα αναλάβετε και την ευθύνη των πράξεών σας.

Είναι κατανοητό ότι οποιαδήποτε νέα νομοθετική παρέμβαση της πολιτείας όπως ίσχυσε ειδικώς για την αγωνιστική περίοδο 2019/20 που έδινε τη δυνατότητα σε κάθε διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει την συνέχιση ή μη του πρωταθλήματός της, σαφώς και δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ΠΣΑΠ, αφού η ιστορία έχει αποδείξει σε όλους πως οι αποφάσεις πάρθηκαν με βάση την εξυπηρέτηση συμφερόντων που είναι αντίθετα με το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Η τελευταία κυρίως φράση που κάνει λόγο για “εξυπηρέτηση συμφερόντων” έφερε την άμεση αντίδραση με την μορφή.. διαρροών από την Φούτμπολ Λιγκ, που ανέφερε για τον ΠΣΑΠ, οτι “κοιμάται όρθιος”!

Και μετά ο ΠΣΑΠ “απασφάλισε” αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Δεν είχατε ούτε το σθένος να απαντήσετε επίσημα, παρά μόνο με διαρροές στον Τύπο ότι δήθεν ο ΠΣΑΠ «κοιμάται όρθιος».

Γνωρίζουμε και οι δύο ό,τι δεν έχετε τίποτα να πείτε, για αυτό αφήστε τα λόγια, όσο κι αν έχουν γίνει η δεύτερη φύση σας, και κάντε κάτι χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου.

Επίσης να θυμίσουμε σε εσάς που δεν… κοιμάστε όρθιοι πως σήμερα είναι 289η ημέρα χωρίς επίσημους αγώνες στα πρωταθλήματά σας».

Πλέον οι μέρες έχουν ξεπεράσει τις 290, αλλά απόφαση δεν έχει ληφθεί. Εκεί είναι η ουσία.

Το ποιος έχει δίκιο θα το βρει … Υπηρεσία, όταν καταλαγιάσει ο… κουρνιαχτός. 

Οι κόντρες δεν προσφέρουν τίποτα την παρούσα (κομβικής σημασίας) χρονική περίοδο.

Συναίνεση, ψυχραιμία και αρραγές μέτωπο…

Αυτό θα πρέπει  να είναι το τρίπτυχο από ΟΛΟΥΣ για να μην γίνουν οι μέρες της αποχής 1289…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook