Το “lockdown” τελικά ήταν… “longdown”!

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης αναφέρεται στην διαφαινόμενη επιστροφή στην δράση για τις ομάδες της Γ Εθνικής (10ος Ομιλος), που μία μία αναδιπλώνεται και αλλάζει την αρχική της απόφαση.

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», που συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτυ (20/3) και ενέκρινε την επανεκκίνηση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για τα πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και η Γ Εθνική, μολονότι η πανδημία καλά κρατεί.

Επιτέλους – τέλος (;) στην πολύμηνη αποχή, αφού το “lockdown” ήταν…” longdown ” και από τρεις βδομάδες κράτησε 5 μήνες!

Το χρονικό των εξελίξεων και τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν έκτοτε έχουν εξής:

Μετά από τηλεδιασκέψεις, πριν μερικές βδομάδες, οι 14 από τις 16 ομάδες της Κρήτης (πλην Πόρου και Αλμυρού που εξ αρχής ήταν θετικοί με το ενδεχόμενο επανέναρξης) είχαν στείλει επιστολή με την οποία δήλωναν την απόφασή – πρόθεσή τους να  μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων στη συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΕ/ΕΠΟ τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Την Τετάρτη (3/3) η ΕΠΟ είχε δωσει μία προθεσμία στα σωματεία της Γ Εθνικής για να δηλώσουν συμμετοχή στο τροποποιημένο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί σε έναν γύρο.

Οι όροι της επανεκκίνησης προκαλέσαν μεγάλες αντιδράσεις, αφού η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, είναι να υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, όσες ομάδες δε δηλώσουν συμμετοχή.

Εκεί είναι και το “κλειδί” της τελικής απόφασης.

Μολαταύτα, από τις 16 ομάδες του 10ου Ομίλου κάποιες δεν δήλωσαν αρχικά συμμετοχή. Από το Ηράκλειο, από τις έξι ομάδες του Ηρακλείου,  δήλωσαν συμμετοχή ο Πόρος, ο Αλμυρός, ο Ηρόδοτος και ο ΠΟΑ. Δαμάστα και Γιούχτας ήταν αρνητικές, ώστε να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα.

Από τα Χανιά (ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Αρης Σούδας, Παλαιόχωρα, Πλατανιάς) η Παλαιόχωρα μπορεί να δήλωσε συμμετοχή, αλλά λίγες μέρες αργότερα άφησε “ανοικτό” το ενδεχόμενο ν’ αποσύρει τελικά τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Αρης Ρεθύμνου από το Ρέθυμνο πήρε αρνητική απόφαση, σε αντίθεση με τους Ρεθυμνιακό και Αστέρα Ρεθύμνου. Ενώ, από το Λασίθι, οι ΑΟΑΝ και Αναγέννηση Ιεράπετρας θα κατέβουν κανονικά, όχι όμως και η  Νεάπολη.

Συνεπώς τέσσερις ομάδες (Γιούχτας, Δαμάστα, Αρης Ρεθύμνου, Νεάπολη) και μία που είπε αρχικά “ναι”, αλλά μετά φαίνεται να το… μετάνιωσε (Παλιαόχωρα), αποφάσισαν τον… οικειοθελή υποβιβασμό τους στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεών τους.

Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος είχε οριστεί η Κυριακή (28/03/2021).

Αυτή η ημερομηνία πλέον δεν υφίσταται, αλλά μετατέθηκε για τις 4 Απριλίου!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την  περασμένη βδομάδα, αλλά απόφαση δεν έλαβε για τους όρους της επανεκκίνησης. 

Στην συνέχεια, όπως είπαμε στο ξεκίνημα άναψε το “πράσινο φως” από τους ειδικούς και πάμε για αλλαγή δεδομένων με το… βλέμμα στην επανέναρξη!

Αίφνης, μία μία οι ομάδες που ήταν αρνητικές στο ενδεχόμενο επιστροφής, αναδιπλώνονται υπό τον φόβο του απ΄ ευθείας υποβιβασμού στα τοπικά!

Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή μία βδομάδα πριν την επίσημη επιστροφή στην σέντρα του πρωταθλήματος και να αλλάξουν την αρχική τους απόφαση και να δηλώσουν συμμετοχή!

Κάποιες ξεκίνησαν τις προπονήσεις και περιμένουν την τελική απόφαση, με την Δαμάστα να αναφέρει:

“Oι προπονήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αναμένοντας τις αποφάσεις της ΕΠΟ σχετικά με την προκήρυξη και το μέλλον του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής”.

To ίδιο και η Παλαιόχωρα: «Περιμένουμε την προκήρυξη προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι θα κάνουμε».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γιούχτα αποφάσισε την Κυριακή (21/3) τελικά η ομάδα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, ενώ ο Πρόεδρος Νίκος Μπουνάκης, όπως είχε δηλώσει, παραιτήθηκε εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Νεάπολη και Αρης Ρεθύμνου είναι και αυτές στον… δρόμο της επιστροφής, οπότε πάμε για… “κομπλέ” επανέναρξη!

Η όλη κατάσταση μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα, αλλά οι ομάδες της Κρήτης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και πάλι να παίζουν ποδόσφαιρο, επιταχύνοντας την προετοιμασία τους!

Το… μπαλάκι πλέον έχει περάσει στην ΕΠΟ, που καλείται να δώσει τα… φώτα της και με την τροποποιημένη προκήρυξη να μας λύσει όλες τις απορίες για την επανέναρξη!

Το μόνο σίγουρο οτι θα δούμε ένα διαφορετικό μίνι πρωτάθλημα, αφού και οι ομάδες έχουν… ξεχάσει τι έγινε τις 4 πρώτες αγωνιστικές, με ανανεωμένα ρόστερ, αλλά θα το παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον, αφού μας έλειψε!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook