Δεν φταίει για όλα ο Κορονοϊός…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το φετινό καλοκαίρι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου τα ερωτηματικά για την νέα σεζόν καθημερινά αυξάνονται.

Ένα ακόμα καλοκαίρι με πανδημία και ενώ οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη, με την μετάλλαξη Δέλτα να “καλπάζει”!

Ελπίζουμε φέτος να δούμε κόσμο και στα Ελληνικά γήπεδα, όπως έχει ανακοινωθεί και να μην έχουμε καμιά ανατροπή που θα μας φέρει πάλι στα περυσινά. Ελπίζουμε φέτος να ολοκληρωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα και να μην τριτώσει το… κακό!

Ελπίζουμε να φύγει η αβεβαιότητα από το Ελληνικό ποδόσφαιρο! Ε, αυτό δεν γίνεται! Και δεν φταίει ο Κορονοϊός! Φταίει η μόνιμη παθογένεια του ποδοσφαίρου μας!

Φέτος το καλοκαίρι έχουν όμως ήδη μαζευτεί… αρκετά θέματα! Από που να ξεκινήσουμε και που να καταλήξουμε!

“Ων ουκ έστιν αριθμός”….

Να πούμε για την επιστολή – καταπέλτη των FIFA/UEFA για την Ολιστική Μελέτη και η… απειλή για οικονομικό εμπάργκο στην ΕΠΟ;

Για τα τηλεοπτικά των ομάδων της Σούπερ Λιγκ; Αρκετές ομάδες δεν έχουν στέγη και αν δεν βρεθεί λύση το νέο πρωτάθλημα είναι στον αέρα!

Για την νέα Super League 2 μετά την συγχώνευση με τη Football League αλλά και η συμμετοχή σε αυτή τεσσάρων ομάδων Β, ΠΑΕ της Super League;

Θα είναι 36 οι ομάδες (μέχρι τις 31 Αυγούστου δίνεται παράταση για την καταβολή των 350.000 ευρώ που έχει οριστεί ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο) και πόσες ομάδες θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τη Super League; Η  Ένωση SL2-FL έχει ζητήσει δύο ομάδες να ανεβαίνουν απευθείας και μια να παίζει μπαράζ. Η Super League αντιδρά, αλλά το θέμα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει!

Και όσο πηγαίνουμε παρακάτω τα ερωτήματα αυξάνονται, όπως και η αβεβαιότητα!

Για την Γ Εθνική ναι μεν βγήκε η προκήρυξη, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται στα τοπικά.

Για την άνοδο αναμένεται να υπάρξουν ένα ή δύο “ειδικά πρωταθλήματα” στο τέλος της σεζόν των τριών ή έξι ομάδων!

Μάθαμε (;)  και πως θα γίνει και ο προβιβασμός από τα τοπικά στη Γ’ Εθνική, αλλά είναι μία δύσκολη διαδικασία, αφού οι πενήντα τρεις Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι Ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ κατηγορία.

Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος. Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό. Από κάθε όμιλο θα ανέβουν τρεις ομάδες και συνολικά 24 από όλη την Ελλάδα.

Χαμός! Μπερδευτήκατε; Εμείς να δείτε! Και αναφέραμε μερικά “ανοικτά” θέματα!

Και μην μου πείτε οτι η πανδημία, ο κορονοϊός και τα λοιπά φταίνε για όλα αυτά, γιατί και εγώ θα τα ρίξω στον… Χατζηπετρή! 

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Κορονοϊός, (χτύπα ξύλο!) είναι να τα ανατρέψει όλα και κόντρα στις προθέσεις να μας ξανά κλείσει όλους μέσα ( εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) και να κατεβάσουμε πάλι… ρολά για 5-6 μήνες!

Όλα τα… άλλα τα κάνουν οι τα “φαιά φορούντες” του ποδοσφαίρου μας….

Καλοκαίρι 2021… Συνεχίζεται…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook