Μία… στενάχωρη κατάσταση

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης σχολιάζοντας τις αρνητικές εξελίξεις στον Εργοτέλη φέρνει στην μνήμη του το τραγούδι της Καίτης Γαρμπή “Θα μελαγχολήσω”.

Κανονικά σήμερα (28/9) θα μετρούσαμε αντίστροφα για την πρώτη επίσημη φετινή εμφάνιση του Εργοτέλη στο Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας στην Φιλιππούπολη.

Κανονικά… Γιατί η κανονικότητα δεν ισχύει στην περίπτωση του Εργοτέλη. Η πραγματικότητα τον φέρνει στις τοπικές κατηγορίες, μακριά από Σούπερ Λιγκ 2 και Γ Εθνική και φυσικά εκτός Κυπέλλου.

Και όλα αυτά ενώ πριν μερικούς μήνες (19 Μαϊού 2021) βρέθηκε μία… ανάσα από την άνοδο την Σούπερ Λιγκ, όμως ο διαιτητής Φωτιάς του έβαλε… stop στο ματς με τον Ιωνικό (2-1).

Τώρα του βάζει… φρένο ο Μάγκετ Σάμι. Ή μάλλον η ομάδα πηγαίνει χωρίς… φρένα και κατρακυλάει στα τοπικά πρωταθλήματα. Το πιο πιθανό στην Α2 ΕΠΣΗ! Έχοντας και οικονομικά χρέη!

Ε, σε πιάνει στενοχώρια και μία… μελαγχολία. Όπως λέει και το σουξέ της Καίτης Γαρμπή “Θα μελαγχολήσω”.

Κρίμα. Η ομάδα πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι, που έμοιαζε με… βαρυχειμωνιά! Τώρα καλείται να βρει με στην σφραγίδα του Ερασιτέχνη, ένα νέο ρόστερ και όχι μόνο, αφού έχουν σχεδόν αποχωρήσει όλοι από την περυσινή ομάδα. 

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Λένε οτι κάθε καινούργια αρχή, προέρχεται απ’ το τέλος κάποιας άλλη αρχής. Και οτι  μετά την ακμή, έρχεται η παρακμή και μετά πάλι από την αρχή.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η κατάσταση που βιώνει ο Εργοτέλης, είναι ένα.. καρφί στο κορμί του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου, που χάνει έναν σημαντικό εκπρόσωπό του στις Εθνικές κατηγορίες.

“Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις” έλεγε ο Ηράκλειτος και “η ζωή αρχίζει στην άλλη πλευρά της απελπισίας” ο Γάλλος φιλόσοφος Jean-Paul Sartre.

Οτι και να λέμε και να γράφουμε όμως, ο Εργοτέλης πρέπει να ανέβει πλέον έναν… Γολγοθά σε όλα τα επίπεδα!!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook