Ηρόδοτος – ΑΟ Τυμπακίου: Και τώρα οι δυο τους

Ηρόδοτος και ΑΟ Τυμπακίου τίθενται αντιμέτωποι την ερχόμενη Τετάρτη στο μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής ντέρμπι της φετινής Α1 ΕΠΣΗ. Γράφει ο Πάνος Κατσαρός στο άρθρο της ημέρας στο athletic.gr.

Μετά από 13 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ, δύο ομάδες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τόσο λόγω των εμφανίσεων και της ποιότητάς τους, όσο και λόγω των εντυπωσιακών στατιστικών τους. Η καλύτερη επίθεση αντιμετωπίζει την καλύτερη άμυνα ή αλλιώς ο πρώτος αντιμετωπίζει τον… πρώτο.

Ο Ηρόδοτος θα υποδεχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (20/12, 15:00) τον ΑΟ Τυμπακίου στο μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος του Ηρακλείου με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες έχουν 12 νίκες και μόλις μία ήττα και βρίσκονται, δικαίως, στην κορυφή της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, με τον Ρωμανό να ακολουθεί από… κοντά με 33.

Επιστροφή στη Νέα Αλικαρνασσό για τον Ηρόδοτο

Την Τετάρτη, το αποτέλεσμα θα δώσει το προβάδισμα σε μία από τις δύο ομάδες, ή, σε περίπτωση ισοπαλίας θα επιτρέψει στην ομάδα της Ελιάς να πλησιάσει στον ένα πόντο σε περίπτωση που εκείνη επικρατήσει του ΠΑΝΟΜ στα Μάλια. Ο Ηρόδοτος επιστρέφει στην φυσική του έδρα για πρώτη φορά μετά τις 18 Νοεμβρίου και όπως είναι φυσικό, θέλει να δώσει χαρά στον κόσμο του  που θα βρεθεί στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, ο ΑΟΤ έχει δείξει ότι μπορεί και εντός, αλλά και… εκτός, καθώς δεν επηρεάζεται πολύ από την έδρα που αγωνίζεται.

Η μοναδική ήττα του Ηροδότου

Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο να κάνουμε προβλέψεις για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς και οι δυο ομάδες δείχνουν ασταμάτητες στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού μετρούσε ένα… τρελό σερί 12 συνεχόμενων νικών από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, το οποίο έλαβε τέλος το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Πανεπιστημίου, με την Μινωική να παίρνει τη νίκη με 3-2 και να της βάζει… στοπ. Όπως είναι φυσικό ο Ηρόδοτος θα εμφανιστεί πεισμωμένος να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Γιάννη Χατζησεβαστού θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Το… στοπ του ΠΑΟ Κρουσώνα στο Τυμπάκι και η καλύτερη επίθεση

Από την άλλη, ο ΑΟ Τυμπακίου έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ στον Κρουσώνα με 2-1 για την 9η αγωνιστική σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και πηγαίνει στο ντέρμπι της Τετάρτης με.. όπλο την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 43 γκολ σε 13 παιχνίδια. Η ομάδα του Νίκου Σουτζή βρίσκει τρόπους να σκοράρει, βγάζει αυτοματισμούς στην επίθεση και αυτό ακριβώς θα επιδιώξει να κάνει και στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Προέρχονται από υψηλότερες κατηγορίες

Ηρόδοτος και ΑΟ Τυμπακίου έχουν ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ΄Εθνική, κάτι το οποίο έχουν δηλώσει επί της ουσίας από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Άλλωστε και οι δύο ομάδες προέρχονται από υψηλότερες κατηγορίες, καθώς η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού μέχρι πέρυσι ήταν ΠΑΕ και αγωνιζόταν στην Super League 2, ενώ η ομάδα της Μεσσαράς υποβιβάστηκε από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η βαθμολογία της Α1 ΕΠΣΗ:

  1. ΑΟΤ 36
  2. Ηρόδοτος 36
  3. Ρωμανός 33
  4. ΠΑΟΚ 26
  5. Ρούβας 18
  6. Δαμάστα 18
  7. Χερσόνησος 17
  8. ΑΕΚ 17
  9. Μοχός 16
  10. ΠΑΝΟΜ 15
  11. Μοίρες 13
  12. Μινωική 12
  13. Εργοτέλης 11
  14. Τύλισος 10
  15. Ανθεστίωνας 10
  16. Ποσειδώνας 0

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook