Μόνο μια νίκη με τις ομάδες της ουράς δεν περιποιεί τιμή για τον ΟΦΗ…

Γράφει ο Νίκος Μαρκάκης στο blog του στο athletic.gr.

Ας δούμε τα φετινά αποτελέσματα του ΟΦΗ με τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτόν στην βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ.

*Με Παναιτωλικό σε τέσσερις αγώνες(δύο για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο μετράει μια νίκη(1-0 για το πρωτάθλημα), μια ισοπαλία(0-0 για το πρωτάθλημα) και δυο ήττες(1-2 και 1-3  για το κύπελλο). Απολογισμός τερμάτων 3-5.

*Με Βόλο σε δυο αγώνες μια ισοπαλία(1-1) και μια ήττα(1-3). Απολογισμός τερμάτων 2-4.

*Με Κηφισιά σε πέντε αγώνες, τρείς για το πρωτάθλημα και δυο για το κύπελλο μια νίκη(3-1 για το κύπελλο), τρείς ισοπαλίες(οι δυο 0-0 για το πρωτάθλημα  και μια 1-1 για το κύπελλο ) και μια ήττα(1-2 για το πρωτάθλημα). Απολογισμός τερμάτων 5-4.

*Με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει δυο ισοπαλίες(1-1 και 2-2) και απολογισμό τερμάτων 3-3.

Ο ΟΦΗ εκτός απροόπτου θα σώσει και φέτος την παρτίδα αλλά όχι γιατί είναι καλύτερος από αυτές τις ομάδες που τώρα κινδυνεύουν πιο άμεσα από ότι ο ίδιος. Τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ένας καθρέπτης της δυναμικότητας των ομάδων και απεικονίζουν τις πολύ μικρές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, με τον ΟΦΗ να υστερεί μέχρι τώρα, στο πρωτάθλημα  σχεδόν με όλους εκτός από τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο έχει δυο ισοπαλίες, αλλά με τους Ηπειρώτες να έχουν δείξει καλύτερο πρόσωπο στο παιχνίδι του Ηρακλείου.

Δεν περιποιεί τιμή για τον ΟΦΗ το γεγονός ότι ως τώρα από όλες αυτές τις ομάδες αυτές έχει νικήσει στο πρωτάθλημα μόνο τον Παναιτωλικό κι αυτόν με το ισχνό και με τα χίλια ζόρια 1-0 στο Ηράκλειο με γκολ από την άσπρη βούλα. Είναι τυχερός από την άλλη γιατί έχει τέσσερα ματς ακόμα στο γήπεδο του και έχει την ευκαιρία να σημειώσει τις νίκες που χρειάζεται για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του. Γιατί τα γράφω όλα αυτά, σήμερα;

Γιατί ο ΟΦΗ θα παίξει μια ακόμα φορά με αυτές τις ομάδες στα πλέι άουτ και έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι καλύτερος όχι στην θεωρία αλλά στην πράξη. Στα αποτελέσματα. Με αυτό το στόχο πήγε και στο παιχνίδι της Καισαριανής με την Κηφισιά και όφειλε να το κερδίσει. Πήγε με στόχο να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, για να πάρει την ρεβάνς της ήττας στο Ηράκλειο και να πετάξει από πάνω του το άγχος της παραμονής. Το ισόπαλο 0-0 δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα αλλά δεν βοηθά τον ΟΦΗ να φτάσει στον στόχο του μια ώρα αρχύτερα και από την άλλη μετά από πέντε ματς φέτος με τους νεοφώτιστους το να μην τους έχει κερδίσει σε τρία ματς στο πρωτάθλημα δεν το λες και επιτυχία. Στην Καισαριανή ο ΟΦΗ θα μπορούσε να έχει κερδίσει αλλά θα μπορούσε και να χάσει σε ένα ανοικτό παιχνίδι στο οποίο και οι δυο ομάδες κυνήγησαν το τρίποντο, μέχρι την τελευταία φάση του.

Ο Δέλλας έστησε την ομάδα του με στόχο τη νίκη και με τις αλλαγές που έκανε  στην διάρκεια του αγώνα έδειξε ότι εκεί αποσκοπούσε. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος με εξαίρεση δυο νεκρά διαστήματα από το 1΄έως το 20΄και από το 46’ έως το 55΄. Στο ξεκίνημα των δυο ημιχρόνων δηλαδή, που δεν μπήκε καθόλου καλά και γλίτωσε δυο φορές, μια στα πρώτα 55΄΄στο σουτ του Μιλίσεβιτς που έδιωξε στην γραμμή ο Λαμπρόπουλος προ του Οζέγκοβιτς και  άλλη μια στο 53΄όταν ο Σέρβος επιθετικός της Κηφισιάς γύρισε το σώμα του μέσα στην περιοχή και σούταρε, ευτυχώς για τον ΟΦΗ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο υπόλοιπο διάστημα η κρητική ομάδα ήταν καλύτερη αλλά απελπιστικά άστοχη, ίσως γιατί βρέθηκε δυο φορές ο λάθος παίκτης στο σωστό σημείο.

Ο Μπάκου  στο 38΄και στο 85΄ βρέθηκε τετ-α-τετ απέναντι  στον Αναγνωστόπουλο αλλά πλάσαρε πολύ άσχημα ενώ στο 44΄ο Ισέκα προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Αποστολάκη και στο 74΄ πάλι ο Ισέκα βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τσάπμαν. Το γκολ δεν ήρθε για τον ΟΦΗ και πάλι καλά που η μπάλα δεν τον τιμώρησε στο 87΄στην ευκαιρία της Κηφισιάς με τον Ματέους Σάντος, τον οποίο πρόλαβε ο Μπάουμαν παίρνοντας του την μπουκιά από το στόμα.

Συνοψίζοντας, το 0-0 δεν είναι για το πανηγυρίζει ο ΟΦΗ. Μετά την νίκη του Βόλου αλλά και τα όσα έγιναν στα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας των πλέι άουτ  δεν μπορεί να εφησυχάζει ή να βλέπει αφ΄ υψηλού  την διαδικασία αυτών των αναμετρήσεων. Ο ΟΦΗ βρίσκεται μόλις στο +4 από την προτελευταία θέση και με τρείς ομάδες από κάτω και με γνώμονα τι έχει κάνει μέχρι τώρα με τις ομάδες που κινδυνεύουν, δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Αν κάτι τον σώζει είναι ότι από την μια έχει τέσσερα ματς στην έδρα του, έστω κι αν την άφησε και φέτος σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητη και από την άλλη ότι  σε ορισμένα από αυτά έχει αντιπάλους  που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους(πχ Ατρόμητος).

Μετά την διακοπή ο ΟΦΗ έχει δυο αγώνες εντός και στον πρώτο πρέπει να μπει με το μαχαίρι στα δόντια και να νικήσει τους Περιστεριώτες στο Γεντί Κουλέ. Αν το κάνει δεν πρόκειται να  κινδυνεύσει όσο κι αν υπάρχουν ομάδες που τις τελευταίες αγωνιστικές μετατρέπονται σε…Μπαρτσελόνες. Αν δεν το κάνει, πολύ φοβάμαι, ότι θα έχουμε ένα δραματικό φινάλε με απροσδιόριστες συνέπειες για την τύχη της κρητικής ομάδας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook