Υπερασπίστηκε την απόφαση για 24 ομάδες η UEFA

H αύξηση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Euro από 16 σε 24 δεν θα χαλάσει την ποιότητα του τουρνουά αλλά θα επιτρέψει σε περισσότερες ομάδες να λάβουν μέρος, υποστήριξε ο διευθυντής του Euro 2012, Μάρτιν Κάλεν. Στο Euro της Γαλλίας το 2016 θα συμμετέχουν για πρώτη φορά 24 ομάδες και […]

H αύξηση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Euro από 16 σε 24 δεν θα χαλάσει την ποιότητα του τουρνουά αλλά θα επιτρέψει σε περισσότερες ομάδες να λάβουν μέρος, υποστήριξε ο διευθυντής του Euro 2012, Μάρτιν Κάλεν.

Στο Euro της Γαλλίας το 2016 θα συμμετέχουν για πρώτη φορά 24 ομάδες και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως αυτό θα έχει σαν συνέπεια η διοργάνωση να γίνει λιγότερη ανταγωνιστική. Ωστόσο ο Μισέλ Πλατινί υπερασπίστηκε την απόφαση της UEFA και το ίδιο έκανε ο Κάλεν την Παρασκευή.

«Αυτή την στιγμή συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες αλλά υπάρχουν σπουδαίες ομάδες που δεν είναι εδώ, όπως οι Ελβετία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Νορβηγία.

Ούτε οι Σκοτσέζοι είναι εδώ. Είναι κρίμα γιατί έχουν πολλούς ένθερμους και εκδηλωτικούς οπαδούς. Θα δούμε πως θα είναι το Euro 2016. Αναμφισβήτητα το τουρνουά θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί θα συμμετέχουν περισσότερα έθνη», δήλωσε ο Κάλον πριν αναφερθεί στα άδεια καθίσματα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

«Πολλά παιχνίδια ήταν sold out αλλά υπήρχαν κενά στις κερκίδες καθώς κάποιοι οπαδοί αγόρασαν εισιτήρια αλλά δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχουμε δει και σε προηγούμενα τουρνουά. Βέβαια θα ήταν καλύτερο εάν μια από τις δύο ή και δυο συνδιοργανώτριες χώρες προχωρούσαν στα προημιτελικά. Και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στην πρόκριση, όπως και η Ελβετία και η Αυστρία πριν από τέσσερα χρόνια. Όμως εμείς δεν αναθέτουμε τα Euros βάση του κριτήριου ότι η διοργανώτρια θα φτάσει στα προημιτελικά».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα εισοδήματα της UEFA.
«Σε οικονομικό επίπεδο και από πλευράς εισοδημάτων από τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα παραμένουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως από χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, λιγότεροι οπαδοί ταξίδεψαν στην Ουκρανία και την Πολωνία επειδή δεν είχαν τα οικονομικά μέσα».

Η UEFA περιμένει να έχει από το Euro 2012 εισοδήματα της τάξεως των 1.345 δις. ευρώ, λίγα λιγότερα από το 1.351 δις. ευρώ που είχε από το προηγούμενο Euro στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook