“Χρυσή μπάλα” στον Ίκερ!

Το γαλλικό περιοδικό «France Football» προτείνει να δοθεί στον Ικερ Κασίγιας το ύψιστο ατομικό βραβείο για όσα έχει προσφέρει συνολικά και για τις φετινές επιτυχίες του. Το γαλλικό περιοδικό «France Football», αυτό που το 1956 καθιέρωσε την ψηφοφορία για την «Χρυσή Μπάλα», έχει ήδη κάνει την επιλογή του για το φετινό έπαθλο και έσπευσε να […]

Το γαλλικό περιοδικό «France Football» προτείνει να δοθεί στον Ικερ Κασίγιας το ύψιστο ατομικό βραβείο για όσα έχει προσφέρει συνολικά και για τις φετινές επιτυχίες του.

Το γαλλικό περιοδικό «France Football», αυτό που το 1956 καθιέρωσε την ψηφοφορία για την «Χρυσή Μπάλα», έχει ήδη κάνει την επιλογή του για το φετινό έπαθλο και έσπευσε να την ανακοινώσει, προτείνοντας την και στη FIFA (εδώ και δύο χρόνια την δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία). Το περιοδικό θεωρεί πως εκείνος που την αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον, είναι ο Ικερ Κασίγιας, φροντίζοντας μάλιστα να αιτιολογήσει αυτή την προτίμηση:

«Για όλη του την ποδοσφαιρική υπόσταση, για τη συνέχεια και συνέπεια, για τις τρεις φορές που σήκωσε ως αρχηγός της Ισπανίας τις τρεις διαδοχικές μεγάλες κούπες, για την ήρεμη, αλλά δυναμική προσωπικότητα, την ηγετική του παρουσία και φυσικά για τα όσα προσέφερε στην Εθνική και τη Ρεάλ».

Σε όλο το τουρνουά ο Αγιος Ικερ δέχθηκε μόνο ένα γκολ, αυτό από την Ιταλία στην πρεμιέρα και έκτοτε διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 509 λεπτά μέχρι το φινάλε του τουρνουά. Οπότε σε εκείνον οφείλει πολλά η ομάδα για την επιτυχία της. Μόνο στον τελικό σταμάτησε τέσσερις φορές τους αντιπάλους του σε τετ α τετ, ενώ συνολικά δεν έχει δεχτεί γκολ σε νοκ άουτ αγώνα μεγάλης διοργάνωσης από τους «16» του Μουντιάλ του 2006 (περίπου 16,5 ώρες)!!!!

Γενικότερα ο ρέκορντμαν συμμετοχών με τους Φούριας Ρόχας μετράει 137 παιχνίδια εκ των οποίων τα 100 είναι νίκες και στα 75 δεν έχει δεχτεί γκολ. Επίσης συνέβαλε τα μέγιστα φέτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook