Οι διαιτητές των ημιτελικών

O Tούρκος Τσακίρ ορίστηκε στο Ισπανία-Πορτογαλία και ο Γάλλος Λανουά στο Γερμανία-Ιταλία.

Ορίστηκαν οι διαιτητές των δύο ημιτελικών του Euro 2012. Ο Τσουνέιτ Τσακίρ θα διευθύνει το παιχνίδι Ισπανία – Πορτογαλία και ο Στεφάν Λανουά το ματς Γερμανία – Ιταλία.

Ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ θα σφυρίξει στον πρώτο ημιτελικό της Τετάρτης, ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι που θα διευθύνει. Στην πρώτη φάση του Euro ήταν ο διαιτητής του αγώνα Ουκρανία – Σουηδία 2-1. Σε εκείνο το ματς είδε δείξει 2 κίτρινες κάρτες, αμφότερες σε Σουηδούς. Το δεύτερο παιχνίδι που διηύθυνε, πάντα στην πρώτη φάση, ήταν ανάμεσα στην Ιταλία και την Ιρλανδία, που βρήκε τους «ατζούρι» νικητές με 2-0. Σε εκείνο το ματς είχε δείξει έξι κίτρινες κάρτες, από τρεις σε κάθε ομάδα. Δύο από αυτές αντίκρισε ο Ιρλανδός Κιθ Άντριους, που τελικά αποβλήθηκε.

Ο Γάλλος Στεφάν Λανουά θα είναι ο διαιτητής του δεύτερου ημιτελικού που θα γίνει την Πέμπτη ανάμεσα στη Γερμανία και την Ιταλία. Και για τον Γάλλο πρόκειται για το τρίτο ματς που σφυρίζει στο Euro. Είναι η δεύτερη φορά που ο Λανουά θα διευθύνει αγώνα της Γερμανίας. Στην πρώτη φάση του Euro ήταν ο διαιτητής στο νικηφόρο παιχνίδι των «πάντσερ» κόντρα στην Πορτογαλία με 1-0. Εκεί είχε «κιτρινίσει» δύο Γερμανούς και δύο Πορτογάλους. Το δεύτερο ματς που διηύθυνε ο Λανουά ήταν η ήττα με 2-1 της Ελλάδας από την Τσεχία. Εκεί την κίτρινη κάρτα είχαν αντικρίσει έξι παίκτες, τρεις από κάθε ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook