Μπουφόν: “Παίξαμε με την φωτιά”

Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας μίλησε για τα δύσκολα τελευταία λεπτά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την δύναμη που έδωσε σε αυτόν και τους συμπαίκτες του

Η Εθνική Ιταλίας ήταν ανώτερη και κέρδισε 2-1 την Γερμανία παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του EURO 2012 με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν να εμφανίζεται πέρα από ενθουσιασμένος, και ανακουφισμένος καθώς στα τελευταία λεπτά, όπως είπε, οι Ιταλοί διεθνείς έπαιξαν με την φωτιά επιτρέποντας στους Γερμανούς να μειώσουν και να απειλήσουν.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ημιτελικού στην Βαρσοβία, ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας τόνισε: “Όταν ρισκάρεις στην ζωή και στο ποδόσφαιρο μπορεί να καταλήξεις να γεμίζεις πλατείες με κόσμο που πανηγυρίζει. Όταν αγωνίζεσαι για κάτι τόσο σημαντικό και μοναδικό, ένα γκολ αποβαίνει πολύτιμο. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία λεπτά υποφέραμε, αφού οι Γερμανοί μείωσαν και μας απείλησαν. Εμείς σε εκείνη την χρονική στιγμή… παίξαμε με την φωτιά. Από εκεί και έπειτα είναι γεγονός πως γενικά ήμασταν εξαιρετικοί. Πήγαμε πολύ καλά. Κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και είχαμε την δυνατότητα να νικήσουμε με πιο μεγάλη διαφορά την Γερμανία. Μπορούσαμε να είχαμε περάσει ακόμα πιο εύκολα. Ήμασταν βέβαια και τυχεροί και στο 0-0 και προς το τέλος του αγώνα. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο μας, που μας τροφοδότησε με πολύ μεγάλη δύναμη”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook