«Θα τα δώσουμε όλα στον τελικό»

Το δίδυμο Γιαζιτζίδου/Τσιάβου δήλωσε ότι θα τα δώσει όλα στον τελικό του διπλού σκιφ το Σάββατο

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Σαββάτου (4/8) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, μετά την πρόκριση που εξασφάλισαν σήμερα οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Αν και δεν έμειναν ικανοποιημένες από την κούρσα τους στα ημιτελικά σήμερα –όπως δήλωσαν- έδωσαν μία υπόσχεση στους Έλληνες πως θα τα δώσουν όλα στην καταληκτική αναμέτρηση με την ελπίδα πως θα καταφέρουν ν’ ανέβουν στο βάθρο.

Στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, η Αλεξάνδρα Τσιάβου παρουσιάστηκε αυστηρή με τον εαυτό της. «Αυτή η κούρσα σαν αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλαμε. Να είμαστε δηλαδή παρούσες στον μεγάλο τελικό. Ως απόδοση, όμως δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πιστεύω πως απλά είναι μέρος της διαδικασίας κι ελπίζουμε το Σάββατο να είμαστε στα καλύτερά μας».

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου σχολίασε για την κούρσα: «Εγώ κρατάω το πρώτο χιλιάρι και σβήνω το δεύτερο. Θα δούμε το Σάββατο τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Και η Τσιάβου έδωσε την υπόσχεση: «Να περιμένετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως βέβαια το κάναμε και σήμερα. Δεν αποδίδουμε κάθε φορά το ίδιο. Για σήμερα αποδώσαμε το καλύτερο που είχαμε. Δεν σημαίνει πάντως ότι σ’ αρέσει κάθε φορά αυτό που αποδίδεις. Γι΄ αυτό λοιπόν να είστε σίγουροι… πως θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου από την Καστοριά εξήγησε από την πλευρά της: «Κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Εξελίσσεται διαφορετικά. Πρέπει να είσαι έτοιμη για ό,τι προκύψει. Πρέπει να είμαστε καλύτερες στο δεύτερο κομμάτι το Σάββατο».

Οι δύο φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες (2009, 2011), Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, είχαν βάψει… γαλανόλευκα τα νύχια τους σήμερα και σε σχετική ερώτηση εξήγησαν, με πρώτη την Τσιάβου: «Βάψαμε τα νύχια μας… Κοριτσάκια είμαστε κι εμείς. Είμαστε υπερήφανες που είμαστε Ελληνίδες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια μεγάλη γιορτή και οι αθλητές συμμετέχουμε κι εμείς».

Τέλος, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου απάντησε «Το κάναμε για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Να βρούμε έξτρα κίνητρο»!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook