Ντοπέ η Κιστίλινα

Με ποινή αποκλεισμού δύο ετών λόγω χρήσης της αναβολικής ουσίας Νικεθαμίνη Εθυλνικοτιναμίνη τιμωρήθηκε η Έλενα Κιστίλινα

Τελικά το ντόπινγκ έχει μπει πλέον και στους κόλπους των Παραολυμπιονικών! Με ποινή αποκλεισμού δύο ετών λόγω χρήσης της αναβολικής ουσίας Νικεθαμίνη Εθυλνικοτιναμίνη τιμωρήθηκε η Έλενα Κιστίλινα.

Η Ρωσίδα αθλήτρια των μικρών αποστάσεων, βρέθηκε θετική κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Σταντσκανάλ της Ολλανδίας, με αποτέλεσμα να της αφαιρεθεί το ένα από δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ποινή ξεκινάει από τις 26 Ιουνίου 2012, ημερομηνία κατά την οποία πάρθηκε το δείγμα, ενώ η αθλήτρια εκτός των άλλων καλείται να πληρώσει και πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα κατηγορίας Τ46 κατέληξε στην Βρετανίδα Σάλι Μπράουν, που ήταν «χάλκινη» επί ολλανδικού εδάφους, ενώ αντίθετα δεν της αφαιρέθηκε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα αφού το συγκεκριμένο αγώνισμα διεξήχθη μία ημέρα νωρίτερα (25 Ιουνίου).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook