H πρώτη νίκη…

Η Εθνική ομάδα των ανδρών στο πόλο σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά με 11-4 του Καζακστάν

Την πρώτη νίκη της στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης του Λονδίνου πανηγύρισε η εθνική ανδρών, επικρατώντας εύκολα 11-4 του αδύναμου Καζακστάν. Η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα στην άμυνα, υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές Ασίας να αναλώνονται σε μακρινά και (κατά κανόνα) ακίνδυνα σουτ.

Η επίθεση, από την άλλη, λειτουργούσε καλά μόνο όταν στα 2μ. βρισκόταν ο Γιώργος Αφρουδάκης, αφού Βουλγαράκης και Μουρίκης δεν μπήκαν στο ρυθμό του αγώνα.

Εστω κι έτσι, με τρία γκολ του Φουντούλη κι άλλα δύο του αρχηγού η εθνική προηγήθηκε 5-1 στα μισά της δεύτερης περιόδου και «καθάρισε» γρήγορα τον αγώνα.

Ο Κοκκινάκης σκόραρε στην εκπνοή του ημιχρόνου για το 6-1, με τους παίκτες του Ντράγκαν Αντριτς να μην έχουν χρεωθεί ούτε με μία αποβολή στο διάστημα αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ομοσπονδιακός τεχνικός άλλαξε τερματοφύλακα, δίνοντας για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό τουρνουά χρόνο συμμετοχής στον Φίλιππο Καραμπέτσο.

Ο Φουντούλης σκόραρε άλλες δύο φορές (με πέναλτι), φτάνοντας τα πέντε γκολ στο ματς και τα εννέα συνολικά στο τουρνουά, η εθνική προηγήθηκε με 11-2, αλλά στο τέλος χαλάρωσε υπερβολικά και δύο γκολ του Ουκουμάνοφ στην κόντρα διαμόρφωσαν το τελικό 11-4 και… εκνεύρισαν τον Αντριτς που έβαλε τις φωνές στους παίκτες του.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φουντούλης (π.π.), 0-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-2 Ουσάκοφ (περιφέρεια), 1-3 Γ.Αφρουδάκης (π.π.). 1-4 Γ.Αφρουδάκης (φουνταριστός), 1-5 Φουντούλης (π.π.), 1-6 Κοκκινάκης (περιφέρεια), 1-7 Γ.Αφρουδάκης (π.π.), 2-7 Γκοροβόι (π.π.), 2-8 Φουντούλης (πέναλτι), 2-9 Δελακάς (περιφέρεια), 2-10 Φουντούλης (πέναλτι), 2-11 Μουρίκης (π.π.), 3-11 Ουκουμάνοφ (κόντρα), 4-11 Ουκουμάνοφ (κόντρα)

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-4, 1-3, 2-2

Η εθνική είχε 5/7 στον παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Το Καζακστάν είχε 1/3 με παίκτη παραπάνω, δύο γκολ στην κόντρα κι ένα από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Σπίγκελ (Γερμανία), Λιτλτζόν (Μ.Βρετανία)

Οι συνθέσεις:

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Σεργκέι Ντρόζντοφ): Μαξίμοφ, Γκουμπάρεφ, Σακένοφ, Γκοροβόι 1, Πανφίλι, Σμίντερ, Ουσάκοφ 1, Ουκουμάνοφ 2, Ζιλιάγιεφ, Ρουντάι, Μανάφοφ, Κοκόριν, Σβέντοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Ντράγκαν Αντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Μιράλης, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Χρ.Αφρουδάκης, Δελακάς 1, Γ.Αφρουδάκης 3, Φουντούλης 5, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

* Αξίζει να σημειωθεί ότι στους πρώτους δύο αγώνες της, η εθνική είχε χάσει και τα οκτώ εναρκτήρια σπριντ, απέναντι σε Κροάτες και Ιταλούς. Σήμερα κέρδισε τρία.

* Στο πρώτο ματς της ημέρας, η Ισπανία επικράτησε σχετικά άνετα της Αυστραλίας με 13-9 και έκανε αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Ιβηρες θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας, το Σάββατο (4/8) στις 16:10, σε μία αποφασιστικής σημασίας, αναμέτρηση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook