Ξέχασε τον αθλητή του!

Ο προπονητής του Τούμπα Σίλβα ξέχασε να πάει τον αθλητή του στο ζύγισμα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί

Εντύπωση προκάλεσε την Τετάρτη αργά το βράδυ ο αποκλεισμός, άνευ αγώνος, ενός πυγμάχου από την Ανγκόλα στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου.

Ο λόγος, όμως, ξεπερνά κάθε φαντασία! Ο προπονητής του Τούμπα Σίλβα από την Ανγκόλα, παρέλειψε να πάει τον αθλητή του για ζύγισμα με αποτέλεσμα ο αγώνας να κατακυρωθεί στον αντίπαλό του, Κλεμέντε Ρούσο.

Σκηνές… τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο στρατόπεδο των Αφρικανών, όταν ο 26χρονος Τούμπα ενημερώθηκε για την απόφαση.

Ο αρχηγός αποστολής, Αντόνιο Μοντέιρο, σε δηλώσεις του στην πορτογαλική A Bola, έπνεε μένεα εναντίον του προπονητή, τον οποίο χαρακτήρισε «ανδρείκελο»! «Δεν του αξίζει άλλος χαρακτηρισμός. Είναι ένα ανδρείκελο που ξέχασε να πάει στο ζύγισμα, μεταξύ 8 και 9 το πρωί. Δεν μπορούσε καν να ενημερώσει τον αθλητή του για τα κακά νέα, τα οποία του μετέφερα εγώ. Εκλαιγε τόσο, που δεν κατάφερα να πω τίποτε άλλο. Είχε αφιερώσει, ουσιαστικά, όλη του τη ζωή σ΄αυτόν τον αγώνα. Δεν είχε σημασία αν θα κέρδιζε ή θα έχασε».

Ο Τούμπα είχε περάσει από την ακαδημία του Βρετανού Κρις Γιούμπανκ στην Ανγκόλα και δούλεψε πολύ σκληρά για να καταφέρει να κερδίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Μετείχε στην κατηγορία 91 κιλών και η κλήρωση τον «έστειλε πάνω» στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, τον Ιταλό Κλεμέντε Ρούσο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook