Όχι άλλη χαρμολύπη για τους φιλάθλους του ΟΦΗ

Η ποδοσφαιρική χρονιά 2020-21 για τον ΟΦΗ είχε αρνητικό πρόσημο. Αρθρογραφεί ο Γιώργος Αλεξάκης στο athleticradio.gr.

Από την αρχή τα πράγματα ήταν αρνητικά [τραυματισμοί βασικών παιχτών, ελλιπής προετοιμασία-λόγω covid-19, αγώνες χωρίς φιλάθλους (ο ΟΦΗ έχει  μια από τις καλύτερες έδρες στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες-και μη μου πει κανείς ότι ο ΟΦΗ έχει την ίδια έδρα με Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλωνα, Παναιτωλικό και όχι μόνο), κακές διαιτησίες κ.λ.π.]. Ευτυχώς όμως, τέλος καλό όλα καλά. 

Ώρα να γίνει απολογισμός προβλημάτων από τους αρμόδιους για την αρνητική πορεία.  Άνθρωποι σχετικοί με το αντικείμενο, αυτή την   στιγμή υπάρχουν στον ΟΦΗ. Εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. ΄Ετσι   είναι  εντός αγωνιστικών χώρων,  έτσι πρέπει να είναι  και διοικητικά. Πρέπει δηλαδή να στελεχώνεται από άξιους ανθρώπους σε όλα τα πόστα. ΄Ολοι μαζί να αποτελούν μια μηχανή που όλα της τα γρανάζια θα δουλεύουν άψογα. Εδώ δεν πρέπει να  ισχύει αυτό που λέει ο λαός «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει». Και δεν πρέπει να ισχύει,  γιατί  καθένας που είναι σε ένα  πόστο θα πρέπει να βάζει μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ», κάνοντας το καλύτερο στον τομέα του. Ο Μπούσης σαν καταξιωμένος επιχειρηματίας που είναι, θέλω να πιστεύω πως το ξέρει αυτό πολύ καλά. Αν λοιπόν κάποιο από αυτά τα γρανάζια δεν λειτουργεί καλά,  να αντικαθίσταται. Υπάρχουν οι αρμόδιοι για να αντικαταστήσουν αυτό το γρανάζι, είτε αυτό είναι ποδοσφαιριστές είτε οποιοδήποτε μέλος που αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα ΟΦΗ.  Διορθωτικές κινήσεις πάντα πρέπει να γίνονται για να έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι κινήσεις εξάλλου  από την έλευση του Μπούση και μετά στην ομάδα  είναι πολύ ωραίες και αρεστές κατά την γνώμη μου, όπως (οργάνωση ποδοσφαιρικού τμήματος σε όλα τα πόστα, επίσκεψη στελεχών της ομάδας στα σχολεία, καλωσόρισμα αντιπάλων στο γήπεδο, αποφυγή διαμαρτυρίας για την διαιτησία-πλην χτυπητών περιπτώσεων κ.λ.π). Όμως όλα πρέπει να συνδυάζονται και με την  καλή πορεία της πρώτης ομάδας γιατί αυτή είναι η βάση. Οι φίλαθλοι αγαπούν και υποστηρίζουν κυρίως την ποδοσφαιρική ομάδα που λέγεται ΟΦΗ. Εδώ θα κάνω μια τροποποίηση της φράσης του Μπούση στην πρώτη του συνέντευξη που είχε πει «τι να το κάνεις το γήπεδο αν δεν έχεις ομάδα», σημειώνοντας   «τι να τα κάνεις όλα τα άλλα, αν δεν έχεις μια καλή ομάδα».  ΄Ολα  τα άλλα,  που και σπουδαία είναι και πολλά. 

 Διορθωτικές κινήσεις λοιπόν προς το καλύτερο. Οι φίλαθλοι, που τόσο αγαπούν αυτήν την ομάδα και είναι εκεί παντού και πάντα δεν πρέπει να ζήσουν άλλη χαρμολύπη. Χαρά γιατί σώθηκε η ομάδα και λύπη γιατί η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο.  Δεν το αξίζουν, πάλεψαν για αυτό εδώ και δεκαετίες. Τώρα το πράγμα δείχνει  ότι τα πέτρινα χρόνια αποτελούν παρελθόν. ΄Οσον αφορά μια μερίδα φιλάθλων, που έχουν ξεχάσει τον ρόλο τους (φίλαθλος) και έχουν μετατρέψει τους εαυτούς τους σε, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές,  γιατρούς, οικονομολόγους, λογιστές, προπονητές, σκάουτερς και δεν συμμαζεύεται, τι να πει κανείς. Ας το ξανασκευτούν και ας κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη. Γιατί καλή η κριτική και πρέπει να υπάρχει (δημοκρατία έχουμε),  όμως άλλο κριτική και άλλο μηδενισμός και ισοπέδωση των πάντων. Αδικεί την πλειονότητα των φιλάθλων του ΟΦΗ που παρά τα φετινά προβλήματα, πιστεύουν βαθειά ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο.

Γιώργος Αλεξάκης

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook