Απ’ την αμφιβολία στην σιγουριά

Θυμάμαι τα πέτρινα χρόνια στον ΟΦΗ, όταν έρχονταν  Χριστούγεννα (όπως τώρα) που  οι παίχτες της ομάδας θα έφευγαν  προς τους δικούς τους για να κάνουν γιορτές (άλλοι σε άλλες χώρες, άλλοι σε άλλα μέρη της χώρας και άλλοι εδώ στην Κρήτη)  υπήρχε μια αβεβαιότητα και μια ανασφάλεια. Γράφει ο Γιώργος Αλεξάκης στο athleticradio.gr

Θα ξαναγυρίσουν άραγε κάποιοι (αφού θα ήταν απλήρωτοι), ή θα καθυστερήσουν να ξαναγυρίσουν. 

Αλλά  και γενικότερα υπήρχε μια  αβεβαιότητα και μια  ανασφάλεια. 

Θα κάνουν προσφυγή να μείνουν ελεύθεροι κάποιοι, ή όχι;  

Θα περιμένουν στην γωνία κάποιες ομάδες  να «αρπάξουν»  παίχτες  που ήταν  απλήρωτοι- άρα θα θέλουν να φύγουν ή όχι; 

Θα πάρουμε άδεια συμμετοχής στο τρέχον πρωτάθλημα, ή θα  τρέχουμε πάλι; 

Θα μας κυνηγούν διάφορες εταιρείες που τους χρωστάει η ΠΑΕ ή θα  αρκεί ένας μικρός διακανονισμός; 

Ακόμα  και μετά από κάθε προπόνηση  κανείς δεν ήξερε αν στην επόμενη θα είναι οι ίδιοι παίχτες ή θα λείπουν 2-3. 

 Πολλά συνέβαιναν εκείνα τα χρόνια που  δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.  Ο ΟΦΗ βέβαια θα πει κανείς,   δεν είναι   μια απλή εταιρεία.  Υπάρχει πίσω μια ποδοσφαιρική ομάδα που έχει φιλάθλους και  αυτοί δίνουν το ρυθμό στην εξέλιξη των πραγμάτων.  Νομίζω ότι πρέπει να  συνεχίσουμε  να  βοηθάμε (εμείς οι φίλαθλοι), τώρα που υπάρχει «φως στο τούνελ» να έλθουν ακόμα καλύτερες μέρες γιαυτή την ομάδα. Να   βοηθάμε με   την συμπαράστασή μας   και την   κριτική μας φυσικά.   Η κριτική  εξάλλου βοηθάει στο να γίνεσαι καλύτερος, βοηθάει στην πρόοδο και στην ανάπτυξη.  Η καλοπροαίρετη όμως, σε   αντίθεση  με την  κακοπροαίρετη, την καταστροφολογία, τον  μηδενισμό κ.λ.π., που  μόνο κακό κάνουν. Η πολύ γκρίνια δε και η φαγωμάρα («για ψήλου πήδημα»),  οδηγεί σε αδιέξοδο,  οδηγεί  αργά αλλά σταθερά πίσω στα πέτρινα χρόνια.    Ας   προστατέψουμε λοιπόν την ομάδα  από  αρνητικά φαινόμενα,  από κάποιους που άλλοι δεν είναι ΟΦΗ, άλλοι νομίζουν ότι  είναι ΟΦΗ και άλλοι  έτσι απλά για χαβαλέ, πριονίζοντας  την καρέκλα που κάθεται η ομάδα. 

Τώρα δείχνει ότι εκείνες  οι εποχές  μάλλον έχουν περάσει. Η ομάδα είναι  νοικοκυρεμένη, υπάρχει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.  Υπάρχει σιγουριά.

΄Ετσι τα καταλαβαίνω εγώ σαν παλιός φίλαθλος του ΟΦΗ. Δεν πρέπει να  ξεχνάμε κάποια πράγματα (που είναι τόσο πρόσφατα),  γιατί  είναι πολλοί οι «εχθροί»  εκεί έξω για να αδιαφορούμε για  λίγους  τέτοιους και μέσα. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook