Το κρεσέντο του «μίστερ 130 χιλ. ευρώ»

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Xρειάστηκαν να περάσουν κάποιοι μήνες για να ξεκινήσουμε να απολαμβάνουμε το «ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ» που παραδίδει τις τελευταίες εβδομάδες ο «μίστερ 130 χιλ. ευρώ ετησίως » του ΟΦΗ, Ματίας Βερόν. Ένας παίκτης που «χαϊδεύει» την μπάλα, την πασάρει το ίδιο καλά με το «εσωτερικό» και το «εξωτερικό», έχει μια εκπληκτική ηρεμία στο παιχνίδι […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Xρειάστηκαν να περάσουν κάποιοι μήνες για να ξεκινήσουμε να απολαμβάνουμε το «ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ» που παραδίδει τις τελευταίες εβδομάδες ο «μίστερ 130 χιλ. ευρώ ετησίως » του ΟΦΗ, Ματίας Βερόν. Ένας παίκτης που «χαϊδεύει» την μπάλα, την πασάρει το ίδιο καλά με το «εσωτερικό» και το «εξωτερικό», έχει μια εκπληκτική ηρεμία στο παιχνίδι του και είναι ζήτημα αν σε όλο το 90λεπτο κάνει μια, το πολύ δύο, λανθασμένες πάσες στη μεσαία γραμμή.

Και όμως, ο παίκτης αυτός, το «παλτό», τον Ιανουάριο βρέθηκε κοντά στην έξοδο και εδώ που τα λέμε αν είχε βρεθεί τρόπος να λυθεί το συμβόλαιό του, πιθανότατα να μη βλέπαμε αυτές τις «ομορφιές» που σήμερα αποτελούν για τους φίλους του ΟΦΗ μια «παρηγοριά» σε μια (ακόμη) πολύ δύσκολη σεζόν για την ιστορική ομάδα. Και θα είχαμε συνωμοτήσει όλοι σε ένα μεγάλο έγκλημα…

Το γιατί δεν έπαιξε ο Βερόν νωρίτερα είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Φταίει και ο ίδιος. Χρειάστηκε χρόνο να «προσαρμοστεί» στην «άβολη» για παίκτες της δικής του ποιότητας και τεχνικής κατάρτισης, Β’ Εθνική. Ο Αργεντίνος ήταν χαμένος. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει σε κάποια στιγμή, περισσότερο να πηγαίνει στα εκτός έδρας ταξίδια μοστράροντας την τσάντα  «Louis Vitton» που έχει, παρά το πώς θα μπει στο «πετσί» της ομάδας, η οποία έδειχνε περισσότερο να τον απομακρύνει, παρά να προσπαθεί να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Αναστόπουλος -μέσα στα λάθη που έχει κάνει-είναι ο προπονητής που πιστώνεται την αναγέννησή του. Βρήκε το κουμπί του και φαίνεται ότι είχε τον τρόπο– έστω και καθυστερημένα-να τον πλησιάσει και να τον πείσει ότι πρέπει να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του. Με τα Τρίκαλα, τη Λειβαδιά, αλλά και με τον Θρασύβουλο, ήταν ο κορυφαίος. Ήταν ο Βερόν και όχι το φάντασμα του ποδοσφαιριστή, που έφυγε από τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα της ελίτ της Σούπερ Λίγκ και δεν μπορούσε– μέχρι πρότινος-να βρει θέση βασικού στη Β’ Εθνική.

Ο Βερόν είναι ένας κλασσικός μπαλαδόρος ποδοσφαιριστής. Πιθανότατα να ξέρει τόση μπάλα, όση ξέρουν καμιά ντουζίνα μαζί, από τα χαφ της κατηγορίας αυτής, στην οποία «ταιριάζουν» περισσότερο «τρεχαλατζήδες» ποδοσφαιριστές ,παρά παίκτες με την υψηλή τεχνική του Αργεντίνου. Και για αυτό δεν αμφέβαλε ποτέ κανείς. Ούτε οι ίδιοι οι συμπαίκτες του που τον έβλεπαν σε κάποιες προπονήσεις και… απορούσαν, γιατί ο παίκτης αυτός δεν «πιεζόταν» λίγο περισσότερο, για να μπει μέσα στην ομάδα. Ο σημερινός Βερόν έχει κερδίσει το χειροκρότημα της κερκίδας, αλλά και την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του, ενώ ο ΟΦΗ κερδίζει σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν, ένα καθοριστικό παίκτη. Ένα «μαέστρο» που ομορφαίνει το ποδόσφαιρο με τις ενέργειές του, σε μια κατηγορία που επιβραβεύεται η κλωτσιά και οι παίκτες-σκεπάρνια και όχι εκείνοι που μιλάνε στην μπάλα…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην AthleticPress (8/3)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook