Πέρσι “καθάρισε” ο Βαρδής. Φέτος;

 Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη Πέρσι  οι 450 χιλιάδες ευρώ που έστειλε ως διευκόλυνση ο Βαρδής Βαρδινογιάννης,  έδωσαν στον προβληματικό ΟΦΗ, την δυνατότητα να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης. Την προέλευση του ρευστού, που αποτέλεσε την «κινητήρια δύναμη» για να κλείσουν πολλά από τα ανοιχτά μέτωπα του ΟΦΗ  την παραδέχθηκαν εκ των υστέρων και επίσημα οι παράγοντες […]

 Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη

Πέρσι  οι 450 χιλιάδες ευρώ που έστειλε ως διευκόλυνση ο Βαρδής Βαρδινογιάννης,  έδωσαν στον προβληματικό ΟΦΗ, την δυνατότητα να ξεπεράσει τον σκόπελο της αδειοδότησης.

Την προέλευση του ρευστού, που αποτέλεσε την «κινητήρια δύναμη» για να κλείσουν πολλά από τα ανοιχτά μέτωπα του ΟΦΗ  την παραδέχθηκαν εκ των υστέρων και επίσημα οι παράγοντες , οι οποίοι στην αρχή έκαναν λόγο για  την βοήθεια ενός «μεγάλου κρητικού» σεβόμενοι την επιθυμία του δωρητή να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο ΟΦΗ την έβγαλε «καθαρή» διαψεύδοντας εκείνους που έβαζαν ακόμα και το χέρι τους στην φωτιά ότι η ομάδα αυτή δεν θα αδειοδοτηθεί. Και όμως. Αφ’ενός  μέν το χρήμα, αφ’ ετέρου μια τρομερά συντεταγμένη προσπάθεια με πολλά νομικά εφόδια, τόλμη και ανατροπές  στα δικαστήρια που έμειναν στην ιστορία, έβγαλαν τον ΟΦΗ μεγάλο νικητή  σε μια άνιση μάχη. Κατάφερε  να μείνει όρθιος και ζωντανός, να διαγράψει μια αξιοπρεπή αγωνιστικά πορεία στην Σούπερ Λίγκ, αλλά δεν έκανε τίποτε για να «συμμαζέψει» το μέγιστο οικονομικό του πρόβλημα, που αποτελεί και την επιβίωση του.

Ενας περίπου χρόνος πέρασε από το περσινό θερμό καλοκαίρι  και ο «εφιάλτης» της αδειοδότησης, σκορπά και πάλι πονοκεφάλους και αγωνίες. Ο κόσμος παρακολουθεί  με σφιχτά χείλη και κομμένη την ανάσα μια υπόθεση για την οποία η τσέπη του απλού φιλάθλου δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Η οικονομική κρίση και η κατάσταση της κοινωνίας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια…

Την ίδια ώρα ταμείο του ΟΦΗ εξακολουθεί να έχει την όψη ενός τελάρου  δίχως πάτο,  και η χιλιοταλαιπωρημένη  αυτή ομάδα, πορεύεται  ξανά με τα ίδια- ίσως και μεγαλύτερα-προβλήματα στην υπόθεση που θα κρίνει το μέλλον  της.

Οι προσπάθειες για την ανεύρεση ρευστού, το οποίο όταν μιλάμε για την αδειοδότηση, είναι κάτι σαν το λάδι της μηχανής, που «λύνει» τα γρανάζια, μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Και ο χρόνος κυλά.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει η κατάσταση να φτάσει στο «αμήν» για να αναπτυχθούν κάποιες πρωτοβουλίες, ώστε ο ΟΦΗ έστω και στο «και πέντε» να μπορέσει ξανά να επιβιώσει.

Για να είμαι ειλικρινείς δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμη και αυτή η ελπίδα ζωντανή.

Για να χτυπηθούν κάποιες «πόρτες» που έδωσαν και στο παρελθόν την λύση.

Ένα είναι βέβαιο. Η υπόθεση του ΟΦΗ, όπως αυτή διαγράφεται σήμερα είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη για να την χειρίζονται 5-6 άνθρωποι που βρίσκονται αυτήν  την ώρα σε μια προσωρινή διοίκηση που έχει συσταθεί.

Η οποία έχει φιλότιμο και διάθεση προσφοράς, αλλά και ένα συγκεκριμένο ταβάνι οικονομικών δυνατοτήτων.

Οσο υπάρχει χρόνος, θα πρέπει να ξεκινήσει –όπως έγινε και το περασμένο καλοκαίρι- μια συστράτευση δυνάμεων, μήπως και  μπορέσει η ομάδα αυτή, να την βγάλει και πάλι καθαρή.

Η αδιαφορία που δείχνουν ορισμένοι, μοιάζει με εκείνους που παίζουν με την φωτιά και …κάποια στιγμή θα καούν.

Αραγε έχουν αντιληφθεί το…ολοκαύτωμα, αν κάτι δεν πάει κατ’ ευχήν;

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook