Μερικοί λόγοι της αγωνιστικής ανάκαμψης …

Του Γιώργου Κορτσιδάκη   22 Ιανουαρίου -12 Μαρτίου. 49 ημέρες. Από το στραπάτσο του ΟΦΗ στην Καρδίτσα(2-1), στο θρίαμβο της Δράμας (0-2). Τι άλλαξε; Ο ΟΦΗ χτίζει ένα νέο σερί στην προσπάθεια του να μη χάσει το τρένο της απευθείας ανόδου ή στη χειρότερη περίπτωση να μπει με αβαντάζ στα πλέι-oφ. Και εμφανίζει αξιοσημείωτα σημεία […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

 

22 Ιανουαρίου -12 Μαρτίου. 49 ημέρες. Από το στραπάτσο του ΟΦΗ στην Καρδίτσα(2-1), στο θρίαμβο της Δράμας (0-2). Τι άλλαξε;

Ο ΟΦΗ χτίζει ένα νέο σερί στην προσπάθεια του να μη χάσει το τρένο της απευθείας ανόδου ή στη χειρότερη περίπτωση να μπει με αβαντάζ στα πλέι-oφ. Και εμφανίζει αξιοσημείωτα σημεία αγωνιστικής ανάκαμψης, αλλά και συνολικού επιπέδου απόδοσης. Αγωνιστικές αδυναμίες εξακολουθεί βεβαίως να έχει και μάλιστα πολλές, αλλά είναι σαφές ότι ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, εισπράττουμε από τον ΟΦΗ μια εικόνα ομάδας που έχει στο παιχνίδι της και θέαμα αλλά και ουσία. Έχει καλή αμυντική λειτουργία και έχει βελτιωθεί σημαντικά στον παραγωγικό τομέα. Ο ΟΦΗ παρότι δυσκολεύεται ακόμη στο γκολ, δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι πολλές ευκαιρίες και δεν είναι η ομάδα με το ένα σουτ στην αντίπαλη εστία που βλέπαμε σε πρόσφατες αναμετρήσεις.

Και κάτι ακόμη: Από εκείνο το θλιβερό σε απόδοση και γεμάτο καταχνιά και αρνητισμό απόγευμα της Καρδίτσας, μέχρι το ηλιόλουστο και ελπιδοφόρο «διπλό» επί της Δόξας, η ομάδα του Αναστόπουλου παραμένει αήττητη. Μετράει πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες. Τρεις νίκες εκτός έδρας με Καλλιθέα, Διαγόρα και Δράμα, δυο νίκες εντός με Ιωνικό και Θρασύβουλο και από μια ισοπαλία εκτός (Λειβαδια) και εντός έδρας(Τρίκαλα).

Ο προπονητής είναι ο ίδιος, με τις εμμονές του, τα κολλήματα του, τις καλές και τις κακές του στιγμές. Η ομάδα όμως δεν είναι η ίδια. Ο ΟΦΗ με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, συν την αναγέννηση κάποιων από τους παλιους (Βερόν) έχει αποκτήσει αγωνιστική ισορροπία και στοιχεία που έχουν δώσει ποιότητα, δύναμη αλλά και καλή «χημεία» στο ρόστερ.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Γεωργίου: Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, εκτός από ύψος και δύναμη που έλειπε στην άμυνα του ΟΦΗ, φαίνεται ότι έχει δέσει πολύ με τον Μπερτίν, ο οποίος επίσης εμφανίζεται πολύ καλύτερος και πιο σταθερός από ότι νωρίτερα. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του ΟΦΗ είναι το σήμα κατατεθέν της πορείας της στις τελευταίες αναμετρήσεις.

2. Μπουλούτ: Εκείνοι που ειρωνεύτηκαν την επιλογή να πάρει ο ΟΦΗ ένα 36χρονο σχεδόν ξεχασμένο ποδοσφαιριστή, έχουν πάρει τα λόγια τους πίσω. Ο Τούρκος είναι πολυεργαλείο και με την ποιότητα και τη μεγάλη του εμπειρία, προσφέρει τόσο ως αριστερό μπακ, όσο ως αμυντικός μέσος, θέση στην οποία πήρε άριστα τόσο στην Λιβαδειά, όσο και στη Δράμα. Δηλαδή σε παιχνίδια με υψηλό δείκτη δυσκολίας. Και κάτι ακόμη σημαντικό: Δείχνει με την αγωνιστική του κατάσταση ότι δεν… κορόιδευε όταν έλεγε ότι παρά το γεγονός ότι έμεινε 6 μήνες δίχως ομάδα, έκανε προπονήσεις και ήταν σε καλή κατάσταση. Κάτι που φαίνεται καθαρά. Χρειάστηκε δυο εβδομάδες προπονήσεις με τον ΟΦΗ για να γίνει βασικός!

3. Καμπάνταης: Με 4 γκολ σε 6 αγώνες δίνει λύσεις σε ένα τομέα που ο ΟΦΗ «πονάει». Αυτό του σκοραρίσματος. Η ομάδα χάνει κραυγαλέες ευκαιρίες,αλλά ο έμπειρος επιθετικός έχει διάθεση και ποιότητα για να βοηθήσει πάνω σε αυτό.

4.Ρούσεφ: Ο ΟΦΗ δεν είχε τέτοιο παίκτη. Καλός στα στημένα, στρώνει το παιχνίδι της ομάδας, βγάζει κάθετες πάσες στους επιθετικούς. Παίκτης με στόφα!

5. Βερόν: Ο ΟΦΗ έχει βρει στη μεσαία γραμμή ένα αλάνθαστο χειριστή της μπάλας, που δίνει ηρεμία και βοηθάει στην κυκλοφορία. Από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι και το σημαντικό είναι ότι ο ΟΦΗ δείχνει να «κερδίζει» ένα παίκτη που έμοιαζε χαμένος.

6. Γαλανόπουλος-Ταντιτς-Παπουλής: Και οι τρείς έχουν καλές και κακές στιγμές. Ο πρώτος δίνει λύσεις και στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ ο τελευταίος έχει ένα στοιχείο που χρειαζόταν ο ΟΦΗ στην επιθετική του τακτική. Την ταχύτητα. Δεν έχει καλά τελειώματα και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψει για να γίνει πιο ουσιαστικός. Ο Τάντιτς με το αριστερό πόδι, υποτίθεται ότι αποκτήθηκε για βασικός, αλλά μέχρι σήμερα «ψάχνεται». Kαι οι τρεις, όμως, έχουν δώσει μια φρεσκάδα στην ομάδα και περισσότερες λύσεις.

Ο ΟΦΗ είναι πλέον μια ομάδα με βάθος και επιλογές, ενώ όσον αφορά τη διαχείριση, παρότι γνώμονας πρέπει να είναι πάντα το καλύτερο, ο προπονητής φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη πίστη και γνώση του υλικού που φέρει πλέον και τη δική του σφραγίδα, με τις επιλογές που έγιναν μεσούσης της περιόδου.

Αν ο ΟΦΗ δεν είχε τόσες ανόητες απώλειες, όπως αυτές στο Ελληνικό, στον Εύοσμο, στην Καρδίτσα, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα ήταν πολύ κοντά στο στόχο. Γιατί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παίζει και καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά και πιο θεαματικό, από τις ομάδες που είναι στις προνομιούχες θέσεις…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athletic Press (14/3)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook