Να κοιτάξει τον… καθρέπτη ο Εργοτέλης

Έξι ήττες στις πρώτες εννέα αγωνιστικές για τον Εργοτέλη. Ποιος θα το πίστευε όταν ο στόχος που έχει τεθεί δια στόματος Απόστολου Παπουτσάκη ήταν μια θέση στην πρώτη 7άδα και οι 3-4 πρώτες αγωνιστικές έδειχναν ότι φέτος οι.. περιπέτειες του υποβιβασμού θα ήταν «πονοκέφαλος» μόνο για τους… άλλους. Έλα όμως που ο Εργοτέλης δεν μπορεί […]

Έξι ήττες στις πρώτες εννέα αγωνιστικές για τον Εργοτέλη. Ποιος θα το πίστευε όταν ο στόχος που έχει τεθεί δια στόματος Απόστολου Παπουτσάκη ήταν μια θέση στην πρώτη 7άδα και οι 3-4 πρώτες αγωνιστικές έδειχναν ότι φέτος οι.. περιπέτειες του υποβιβασμού θα ήταν «πονοκέφαλος» μόνο για τους… άλλους.

Έλα όμως που ο Εργοτέλης δεν μπορεί να ξεφύγει από την βαθμολογική του… μιζέρια και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην είναι άνετος στο πρωτάθλημα. Οι τέσσερις σερί ήττες (συμπεριλαμβανομένου) και του Κυπέλλου είναι ένα μεγάλο αρνητικό σερί που θα πρέπει να διακοπεί άμεσα, γιατί το… αύριο θα είναι σκοτεινό. Δεν είναι του παρόντος ούτε να αναζητούν οι «ένοχοι», ούτε βέβαια να παρθούν βιαστικές αποφάσεις γιατί η ομάδα ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί που αν χαλαρώσει λίγο θα έχουμε… πτώσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο οι νίκες, αρχής γενομένης από το Σαββατιάτικο ματς με τον Ολυμπιακό και ανάλογη συνέχεια μέχρι τον Γενάρη που ενδεχόμενα θα χρειαστεί να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Ταυτόχρονα όμως απαιτείται ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ από όλους, γιατί μόνο έτσι θα «μπαλωθεί» σε σημαντικό βαθμό η κατάσταση.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ από την διοίκηση για το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει τρόπους, παρά την προσπάθεια της, να φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο (αλήθεια γιατί 25 ευρώ στα «μεγάλα» ματς που τα δείχνει και η τηλεόραση και γιατί δεν δίνεται μια εξέδρα σε σχολεία ή τα παιδιά των ακαδημιών;). Γιατί ακολουθεί τον… βελούδινο δρόμο της σιωπής στα (πολλά) διαιτητικά λάθη, γιατί φαίνεται ότι δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να τραβήξει το αυτί των παικτών που… περί άλλων τυρβάζουν, γιατί φαίνεται πως απλά παρακολουθεί και αδυνατεί να… επέμβει.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ από τους παίκτες, η πλειοψηφία των οποίων δείχνει να μην έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, που με ελάχιστες εξαιρέσεις κοιτούν μόνο την πάρτη τους και όχι το σύνολο.  Που έχουν «βολευτεί» στον Εργοτέλη και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έχουν φιλοδοξίες για κάτι μεγαλύτερο.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ από τον Καραγεωργίου που θα πρέπει να «φρενάρει» την συμπεριφορά του τόσο απέναντι σε διαιτητές όσο και στα Μ.Μ.Ε. , που θα πρέπει να δοκιμάσει αγωνιστικά και κάτι άλλο αφού βλέπει ότι δεν του… βγαίνει. Που επιτέλους θα πρέπει να βρει το «φάρμακο» στην άμυνα, που θα πρέπει να βρει το… κόλπο για να δίνουν οι παίκτες αυτό που μπορούν και όχι αυτό που θέλουν.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ από τον κόσμο που ειδικότερα τώρα που ο μικρός «πυρήνας» που είχαν φτιάξει οι οργανωμένοι  μοιράστηκε, δεν δίνουν τίποτα από την εξέδρα.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Εργοτέλης είναι για φούντο, ούτε ότι όλα είναι μαύρα σε αυτή την ομάδα. Απλά αν στην ομάδα κοιτάξουν τον… καθρέπτη και δουν τις… ατέλειες, θα διορθωθούν πολλά. Και κυρίως η αγωνιστική και βαθμολογική παρουσία του Εργοτέλη.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook