Η τεράστια, χαμένη ευκαιρία του… Γενάρη για τον ΟΦΗ

Ο Μανόλης Χρονάκης γράφει για την αδειοδότηση που σωστά δεν δόθηκε και για την… τυφλόμυγα των παραγόντων Η αλήθεια είναι πικρή αλλά θα πρέπει να λέγεται και να γράφεται. Για το γεγονός της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ ο λόγος και για τους λόγους που η ΕΠΟ τον «έκοψε». Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε όλοι, […]

Ο Μανόλης Χρονάκης γράφει για την αδειοδότηση που σωστά δεν δόθηκε και για την… τυφλόμυγα των παραγόντων

Η αλήθεια είναι πικρή αλλά θα πρέπει να λέγεται και να γράφεται. Για το γεγονός της μη αδειοδότησης του ΟΦΗ ο λόγος και για τους λόγους που η ΕΠΟ τον «έκοψε». Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε όλοι, και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, να βλέπουμε «εχθρούς» και φαντάσματα. Για το ότι ο ΟΦΗ δεν αδειοδοτήθηκε δεν φταίει ούτε ο Δημητρίου που ακούει Κρήτη και βγάζει «σπυράκια», ούτε ο Πιλάβιος που το κρατούσε… μανιάτικο από πέρυσι, ούτε καν τα μέλη της επιτροπής που ήταν άσχετοι με το ποδόσφαιρο.

Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται επί έξι μήνες να «ζητιανεύεις» λεφτά, να ικετεύεις παίκτες και δικηγόρους, να έχει μάθει και η κουτσή Μαρία τις οφειλές σου, να μην μπορείς να συγκροτήσεις καν μια διοικούσα επιτροπή, να υπάρχουν αποδεδειγμένα τρεις παίκτες που δεν υπέγραψαν τα έγγραφα από το υπάρχον ρόστερ και να έχεις την απαίτηση να πάρεις άδεια. Σκληρή αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Και αν δεν υπήρχε η αδειοδότηση-σκάνδαλο του Παναθηναϊκού, φαντάζομαι ότι άπαντες θα συμφωνούσατε. Γιατί οι όποιες φωνές διαμαρτυρίας δεν είναι γιατί δεν πήρε άδεια ο ΟΦΗ, αλλά αφού πήρε ο ΠΑΟ γιατί να μην πάρει και ο ΟΦΗ. Και έχουν δίκιο. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, είναι γιατί εσύ πιάστηκες για άλλη μία φορά… αδιάβαστος. Οι προσπάθειες ήταν τιτάνιες αλλά χωρίς λεφτά και μοιραία δεν μπορούσαν να κλείσουν όλες οι τρύπες. Αφήστε που και το πλάνο βιωσιμότητας, παρόλο που «στήθηκε» και παρουσιάστηκε τέλεια, δεν μπορούσε να πείσει τους δικαστές αφού ακόμα και αυτοί (οι άσχετοι) ήξεραν ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο είχε ήδη εκχωρηθεί σε παίκτες.

Η επόμενη μέρα και η χαμένη ευκαιρία του Γενάρη

 

Και φτάνουμε στην επόμενη ημέρα. Πως δημιουργείται και πως μπορεί μέσα από το «ναυάγιο» της αδειοδότησης να βρεθεί σωσίβιο. Εδώ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ… ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. Και τι εννοώ; Την εποχή εκείνη υπήρχε ο εμφύλιος με τον Μαχλά και η ανάδειξη της νέας διοικούσας επιτροπής υπό την προεδρία του Βασίλη Ξημέρη. Οι άνθρωποι έκαναν προσπάθεια, αλλά αγνόησαν το πιο βασικό. Να φτιάξουν ΤΟΤΕ την ομάδα της επόμενης χρονιάς, αφού ήταν δεδομένο ότι δεν θα έπαιρνε η ομάδα αδειοδότηση.

Ξέροντας λοιπόν ότι δεν παίρνεις αδειοδότηση, άρα δεν μπορείς να ανανεώσεις συμβόλαια, ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, θα έπρεπε να επεκτείνεις τα συμβόλαια των παικτών που είναι καλοί και φτηνοί. Σε παίκτες δηλαδή όπως οι Κάλαϊτζιτς, Πίτσος, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ουκάρ, Βερόν, τους ανανέωνες τα συμβόλαια με τα μισά λεφτά (τώρα οι μισοί από τους παίκτες αυτούς είτε θα μείνουν άνεργοι είτε θα «βολευτούν» σε Β’-Γ’ Εθνική) και συνάμα «ξεσκονίζεις» την Κρήτη και όχι μόνο για να βρεις ταλέντα. Και τώρα που δεν πήρες άδεια θα είχες έτοιμη ομάδα με τα μισά λεφτά. Αντ’ αυτού τώρα τρέχεις να βρεις ταλέντα να κάνεις δοκιμές και ουσιαστικά να πληρώσεις τα διπλάσια για τους μικρούς που θα διαλέξεις. Και ομάδα δεν θα έχεις. Αλλά ποιος να τα σκεφτεί όλα αυτά; Οι παράγοντες που μπήκαν για να μπουν και μόνο… ζητιάνευαν, ή ακόμα και ο Αναστόπουλος που δεν εμπιστεύτηκε ποτέ κανένα νέο και ακόμα και στα φιλικά μετά την λήξη του πρωταθλήματος έβαζε βασικούς τους βασικούς.

Χάθηκε η ευκαιρία πατριώτες…

 

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook