Σούπερ (Λιγκ) μπόχα και κοροϊδία…

Σούπερ… μπόχα αναδύεται σε κάθε συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, αφού ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον, και όλοι μαζί εμάς που είτε επαγγελματικά, είτε σε ρόλο φιλάθλου, ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Οι «παράγοντες» (η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί ουδείς παράγει κάτι θετικό) των ομάδων την μία μέρα σφάζονται για να δείξουν στον κόσμο τους, μέσω […]

Σούπερ… μπόχα αναδύεται σε κάθε συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, αφού ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον, και όλοι μαζί εμάς που είτε επαγγελματικά, είτε σε ρόλο φιλάθλου, ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Οι «παράγοντες» (η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί ουδείς παράγει κάτι θετικό) των ομάδων την μία μέρα σφάζονται για να δείξουν στον κόσμο τους, μέσω των συλλογικών εντύπων, ότι πάνε κόντρα στους άλλους και την επόμενη μέρα, βγάζουν ανακοίνωση για «ανακωχή» και «συναίνεση». Τελευταίο παράδειγμα η «κόντρα» Πατέρα-Μαρινάκη που έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα και τα εξώδικα για την αποστολή των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης. Πριν όμως βγουν τα… μαχαίρια, οι δύο «φίλοι» τα βρήκαν (μέχρι την επόμενη κακή διαιτησία), αφού άπαντες αποφάσισαν να κλείσουν  το θέμα η καλύτερα να το κουκουλώσουν. Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του Σώτου Τριανταφύλλου από το Goal τους (σπαρταριστούς) διαλόγους μεταξύ των «ηγετών» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:
Μαρινάκης: «Εχεις πει και εσύ στον Κόκκαλη τέτοια πράγματα. Γιατί παρεξηγήθηκες;».
Πατέρας: «Εγώ τα έλεγα στον Κόκκαλη όταν ήταν μπροστά, όχι όταν έλειπε. Θα μπορούσες να μου τα πεις και εσύ και να είμαι μπροστά, όχι την ημέρα που έλειπα».
Μαρινάκης: «Είχες δύο αντιπροσώπους».
Πατέρας: «Εγώ ήμουν απών και συ με προσέβαλες».
Μαρινάκης: «Δεν τα εννοούσα έτσι…».
Πατέρας: «Δέχομαι αυτά που μου λες. Να γραφτεί όμως στα πρακτικά ότι μου δώσατε διευκρινίσεις».
Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε εξηγήσεις σε έντονο ύφος από τον Αδαμίδη για όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν πήρε τίποτα πίσω από τα λεγόμενά του και είπε στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού: «Κουμάντο στην ΑΕΚ δεν θα κάνεις εσύ» για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:
Μαρινάκης: «Εσύ δεν είσαι τίποτα. Να έρθει ο Παππάς να μου τα πει αυτά».
Αδαμίδης: «Σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς».
Μαρινάκης: «Δεν μπορείς να μου μιλάς έτσι. Δεν είμαι χθεσινός σαν εσένα».
Αδαμίδης: «Το ποιος είναι χθεσινός ή περαστικός θα το δείξει η ιστορία. Εσείς έχετε φτάσει το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατάσταση με όσα βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι στη φόρα. Είχαμε πει να βγούμε ενωμένοι, αλλά οι δύο εφημερίδες του Ολυμπιακού ανεβάζουν τους τόνους».
Κάπου εκεί στο χορό μπήκε και ο Αχιλλέας Μπέος.
Μπέος: «Εσύ είσαι υπάλληλος. Δεν σε ξέρει κανείς. Δεν σε ξέρουν ούτε τα ξαδέρφια σου ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Η ΑΕΚ θα παλέψει μαζί μου για την 6η ή την 7η θέση».
Αδαμίδης: «Εσύ ασχολήσου με την ομάδα σου. Πολύ σύντομα θα τα πούμε και μαζί».

Αυτός είναι ο θαυμαστός κόσμος όχι των ζώων αλλά της Σούπερ Λιγκ και το χειρότερο όλων είναι ότι υπάρχουν «τυφλοί» οπαδοί που όχι μόνο τα ανέχονται και τα αποδέχονται αλλά με την πρώτη ευκαιρία είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν επεισόδια για να «υπερασπιστούν» τον παράγοντα της ομάδας τους.
Βρε ουστ από δω όλοι μαζί…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook