Να μείνουν για… τιμωρία

Αυτό ήταν. Ο Εργοτέλης έφτασε στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα και πλέον χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και κινήσεις για να βγει (;) η ομάδα από το… τούνελ στο οποίο έχει περιέλθει. Είναι δεδομένο και δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα, έχει κλείσει και η ανάγκη για την […]

Αυτό ήταν. Ο Εργοτέλης έφτασε στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα και πλέον χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και κινήσεις για να βγει (;) η ομάδα από το… τούνελ στο οποίο έχει περιέλθει.
Είναι δεδομένο και δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση ότι ο κύκλος αυτής της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα, έχει κλείσει και η ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου κύκλου, με πιο «ελαστική» περίμετρο, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Με μια σημαντική και ειδοποιός διαφορά. Ότι τώρα η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι γρήγορες αλλά όχι… βιαστικές. Τι εννοούμε;  Ότι τώρα και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το χειρότερο θα ήταν να αναζητούν οι αίτιοι, να δημιουργηθούν «ένοχοι» και οι υπόλοιποι να βγουν.. λάδι.

Για την αγωνιστική – βαθμολογική – ψυχολογική – διαιτητική και επικοινωνιακή κατρακύλα ευθύνη έχουν όλοι. Και αυτοί οι… όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τούτη την δύσκολη ώρα και να προσπαθήσουν στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν να τα δώσουν όλα, μπας και αλλάξει κάπως η εικόνα της ομάδας, τουλάχιστον στον βαθμολογικό πίνακα. Και έπειτα που έρχονται οι γιορτές και ο Γενάρης, να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να αλλάξει το προφίλ στον β’ γύρο. Άλλωστε και ο Απόστολος Παπουτσάκης το είχε πει πριν ένα μήνα στους παίκτες ότι μέχρι τον Γενάρη κρίνονται όλοι. Από σήμερα και κάθε μέρα οι πάντες θα πρέπει να κρίνονται και μάλιστα αυστηρά. Παίκτες, προπονητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, παράγοντες, φίλαθλοι, υπάλληλοι, οι πάντες. Γιατί το μόνο εύκολο στην παρούσα φάση θα ήταν για παράδειγμα μια αλλαγή προπονητή και να μπουν στο «ψυγείο» οι… αδιάφοροι παίκτες. Όχι, διαφωνώ. Αυτοί που έφεραν τον Εργοτέλη σε αυτή την θέση, θα πρέπει να την βγάλουν από κει. Αυτή θα είναι η… τιμωρία τους. Και σε ένα μήνα περίπου με ποιο καθαρό μυαλό και έχοντας πιο σαφή βαθμολογική παίρνεις το πρώτο… ημίχρονο των «γενναίων» αποφάσεων.
Και το καλοκαίρι, ανάλογα και την τελική κατάταξη να ξεκινήσει η δημιουργία του νέου κύκλου. Οι αλλαγές σε πρόσωπα και φιλοσοφία είναι επιβεβλημένες, αν δεν θέλουν αυτοί που διοικούν και πληρώνουν να έχει η ομάδα ημερομηνία λήξης και μάλιστα κοντινή. Την νέα περίοδο, αν σωθεί η ομάδα, το μόνο που θα πρέπει να μείνει είναι το όνομα, το χρώμα και όσοι (λίγοι) μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα που θα έχουν δηνιουργηθεί. Για τους υπόλοιπους υπάρχει το… σουτ και… άουτ.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook