Κόουτς, πάρτο αλλιώς…

Το χειρότερο σε μια ομάδα που… παραπατά, είναι να αναζητά κάποιος τους «ενόχους» προκειμένου είτε να βγάλει κάποιους άλλους λάδι, είτε για να στρέψει σε ένα συγκεκριμένο… στόχο τα βέλη, την στιγμή που είναι δεδομένο ότι ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ. Και φυσικά αναφέρομαι στον ΟΦΗ που έφτασε στο έσχατο σημείο να πέφτει «θύμα» του Ναλπάντη και […]

Το χειρότερο σε μια ομάδα που… παραπατά, είναι να αναζητά κάποιος τους «ενόχους» προκειμένου είτε να βγάλει κάποιους άλλους λάδι, είτε για να στρέψει σε ένα συγκεκριμένο… στόχο τα βέλη, την στιγμή που είναι δεδομένο ότι ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ. Και φυσικά αναφέρομαι στον ΟΦΗ που έφτασε στο έσχατο σημείο να πέφτει «θύμα» του Ναλπάντη και του κάθε Ναλπάντη που πριν από 4-5 χρόνια ούτε που το φανταζόταν ότι θα έπαιζαν αντίπαλοι της κρητικής ομάδας και μάλιστα θα της έβαζε δύο γκολ.
Όλοι γνωρίζουμε για το οικονομικό πρόβλημα, οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι ορισμένοι παίκτες έχουν υπερεκτιμηθεί, όσον αφορά την αγωνιστική τους αξία, όπως επίσης συμφωνούμε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προφανώς δεν γνωρίζουν το… βάρος της φανέλας που φορούν. Τελευταία όμως βλέπουμε ότι και ο Αναστόπουλος έχει βρεθεί πολλές φορές σε θέση… οφσάιντ. Δεν λέω ότι φταίει μόνο ο «Μουστάκιας», λέω ότι για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα φταίει και ο «Μουστάκιας». Γιατί αυτός είδε το… όνειρο και έβαλε αμυντικό χαφ τον Μπούρμπο στο Ελληνικό στο ματς με τον Εθνικό, γιατί αυτός αποφάσισε να βάλει βασικό τον Λιαπάκη στον Εύοσμο, γνωρίζοντας ότι θα φύγει αύριο και μάλιστα θα πάει πιθανότατα σε άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Δεν αντιλέγω με το σκεπτικό ότι σε ένα τέτοιο ματς ο Λιαπάκης ήταν χρήσιμος. Αλλά ο Λιαπάκης του ΟΦΗ και όχι ο Λιαπάκης μιας… άλλης ομάδας. Επίσης για τέταρτη φορά φέτος(!) φαίνεται ότι ο ΟΦΗ με τρία καθαρά αμυντικά χαφ δεν… τσουλάει καθόλου και θα πρέπει απαραίτητα ο ένας να ξέρει και κάτι από δημιουργία. Αλλά παρόλα αυτά ο Αναστόπουλος το συνεχίζει, δείχνοντας περισσότερο φόβο από όσο θα έπρεπε σε ομάδες που δεν το… αξίζουν.

Και κάτι ακόμα. Μου φαίνεται αδιανόητο σε αυτόν τον ΟΦΗ που κυρίως στο κέντρο η ποιότητα είναι κάτι το άγνωστο, να μην έχει θέση ο Βερόν. Ακόμα και αν είναι παντελώς αδιάφορος στις προπονήσεις όπως λένε, ο Αργεντίνος δεν μπορεί να «ζεσταίνει» συνεχώς τον πάγκο. Στο κάτω, κάτω της γραφής δουλειά του προπονητή είναι να «ξυπνά» τους αδιάφορους και να παίρνει από αυτούς ότι περισσότερο μπορεί. Είδαμε και αυτούς που παίζουν αν είναι… αδιάφοροι ή όχι. Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω ότι ούτε ο Σοϊλέδης δεν μπορεί να παίξει σε αυτήν την ομάδα. Μπορεί να μην του ταιριάζει το σύστημα του 4-3-3 (είναι κλασικός αριστερός χαφ), αλλά και πάλι θα μπορούσε να παίζει γιατί πολύ απλά το κατέχει το τόπι. Εκτός και αν στον ΟΦΗ θέλουν μόνο παίκτες «πολεμιστές» και όχι ποιοτικούς. Τρίτη επισήμανση. Όταν κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα, όπως στα τελευταία παιχνίδια, θα πρέπει να έχεις και εναλλακτικές λύσεις που ακόμα δεν τις έχουμε δει.

Για αυτό κόουτς Αναστόπουλε, πάρτο… αλλιώς σε κάποια πράγματα γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook