Ο Παμπο(νι)ρίδης και το… δημόσιο

Επειδή είναι η πρώτη φορά που τα… λέμε στο 2011, θα ήθελα να ξεκινήσω με ευχές. Χρόνια πολλά και κυρίως καλά, με υγεία, αξιοπρέπεια (από τα λίγα που μας έχουν απομείνει και δεν μπορεί κανένα ΔΝΤ και καμία κρίση να τα «διαπραγματευτεί) και… δουλειές για όλους τους  Έλληνες. Ο Εργοτέλης στο πρώτο ματς της νέας […]

Επειδή είναι η πρώτη φορά που τα… λέμε στο 2011, θα ήθελα να ξεκινήσω με ευχές. Χρόνια πολλά και κυρίως καλά, με υγεία, αξιοπρέπεια (από τα λίγα που μας έχουν απομείνει και δεν μπορεί κανένα ΔΝΤ και καμία κρίση να τα «διαπραγματευτεί) και… δουλειές για όλους τους  Έλληνες.

Ο Εργοτέλης στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς στο γήπεδο του, με τον Ολυμπιακό Βόλου, έπεσε «θύμα» της ανόητης αποβολής του Ολίσε, αλλά και το κλείσιμο των ματιών από τον Παμπορίδη στο τέλος. Για το πρώτο θέμα με την αποβολή, φαίνεται ότι στον Εργοτέλη τα… λουριά έχουν χαλαρώσει κάπως, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες τόσο ο Τζούνιορ, όσο και ο Λεάλ πήραν άδεια από την… σημαία και καθυστέρησαν να επιστρέψουν από την εορταστική τους άδεια (μία ημέρα ο πρώτος και δύο ο δεύτερος). Τα περιστατικά είναι άσχετα μεταξύ τους αλλά και πάλι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι «εργαζόμενοι» παίκτες προφανώς θεωρούν την ΠΑΕ ως Δημόσιο (και μάλιστα Ελληνικό) και πράττουν ανάλογα. Όχι με συχνότητα των δημοσιών υπαλλήλων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις με το ίδιο… χούι. Και μπορεί ο εσωτερικός κανονισμός να προβλέπει τα σχετικά πρόστιμα, αλλά επί της ουσίας αυτά «καταρρίπτονται» μέσα από την διαδικασία των έξτρα πριμ. Πρόστιμο είναι να ζημιωθεί η τσέπη σου, άρα να «πονέσεις» και όχι να μην παίρνεις για παράδειγμα τα… δωράκια του προέδρου.

Το δεύτερο θέμα με τον Παμπορίδη είναι εξίσου σημαντικό και απορώ που σύσσωμος ο Αθηναϊκός Τύπος «έπνιξε» στα πρωτοσέλιδα του, το πέναλτι που έγινε στον Μπουντιμίρ και δεν δόθηκε ποτέ. Η φάση είναι ξεκάθαρη και η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί (με αρκετή δόση χιούμορ) είναι ότι ο Παμπο(νι)ρίδης μπέρδεψε τους… Ολυμπιακούς και έκλεισε τα μάτια. Εκτός και αν αυτός του Βόλου, απέκτησε την δύναμη και την επιρροή του Πειραιώς, τώρα που έγιναν και φιλαράκια. Ένα πέναλτι «μαρς» έγινε «γαργάρα» από όλους, ελπίζω όχι από τον παρατηρητή διαιτησίας) και έτσι δύο βαθμοί, που μπορεί να παίξουν σπουδαίο ρόλο στο τέλος, έκαναν… φτερά. Έτσι απλά.

Το θετικό πάντως είναι ότι ο Εργοτέλης κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Αν και με δέκα παίκτες και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, οι «κιτρινόμαυροι» θα έπρεπε να κερδίσουν, αφού πέρα από το πέναλτι είχαν δοκάρι και 1-2 σπουδαίες ευκαιρίες. Από αγωνιστικής πλευράς δηλαδή πήρε το… τρίποντο αλλά αυτό δεν προσμετρήθηκε στον βαθμολογικό πίνακα.

Το άρθρο γράφτηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του ματς στα Γιάννενα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αναφορά για τον ΟΦΗ. Θα… επανέλθουμε όμως.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook