Όλη η χρονιά σε ένα μήνα

Για πρώτη φορά στο 2011 Εργοτέλης και ΟΦΗ κατάφεραν να νικήσουν και μάλιστα την ίδια ημέρα. Το 1-0 στην Ξάνθη και το 2-0 επί της Βέροιας ήταν το καλύτερο «δώρο» στους φιλάθλους του Ηρακλείου που χαμογέλασαν για λίγο, έπειτα από καιρό και πλέον αισιοδοξούν για ένα καλύτερο… αύριο. Ένα… αύριο που χωρίς υπερβολή θα καθοριστεί […]

Για πρώτη φορά στο 2011 Εργοτέλης και ΟΦΗ κατάφεραν να νικήσουν και μάλιστα την ίδια ημέρα. Το 1-0 στην Ξάνθη και το 2-0 επί της Βέροιας ήταν το καλύτερο «δώρο» στους φιλάθλους του Ηρακλείου που χαμογέλασαν για λίγο, έπειτα από καιρό και πλέον αισιοδοξούν για ένα καλύτερο… αύριο.

Ένα… αύριο που χωρίς υπερβολή θα καθοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις επόμενες 20-30 ημέρες. Ένα διάστημα που θα κρίνει πολλά τόσο για τον ΟΦΗ (κυρίως), όσο και για τον Εργοτέλη. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν την… τύχη να παίζουν με τους τρεις τελευταίους (Καρδίτσα και Καλλιθέα εκτός και μετά με Ιωνικό μέσα), ματς που οι 9 πόντοι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίοι. Διάστημα στο οποίο υπάρχει το ντέρμπι Λεβαδειακός-Παναιτωλικός στο οποίο οι βασικοί «ανταγωνιστές» για την άνοδο θα «σφαχτούν». Μόνο έτσι ο ΟΦΗ μπορεί να ελπίζει τουλάχιστον για την δεύτερη θέση, σε συνδυασμό βέβαια με την μεταγραφική-διοικητική ενίσχυση, αλλά και την εξέλιξη στο θέμα των Ιωαννίνων. Για αυτό οι παίκτες, απλήρωτοι ή μη, ας καταλάβουν ότι σε 20 ημέρες παίζονται τα… πάντα, σχετικά με την άνοδο. Και το… καρέ θα συμπληρωθεί στην Ρόδο με τον Διαγόρα, εκεί που θα χρειαστεί η πρώτη από τις τέσσερις νίκες που απαιτούνται σε ντέρμπι, για να βγεις κατηγορία.

Για τον Εργοτέλη τα πράγματα δεν είναι τόσο «σφικτά» αλλά σαφέστατα στις τρεις επόμενες αγωνιστικές θα οριοθετηθεί σε μεγάλο ποσοστό και ο φετινός στόχος. Με τρία ματς στο Παγκρήτιο (Άρης, Πανιώνιος, Καβάλα) και ένα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να «κλειδώσουν» την παραμονή τους (με 7-10 πόντους) και έπειτα να βάλουν πιο ψηλά τον πήχη. Και να είστε σίγουροι ότι ο «χαλαρός» βαθμολογικά Εργοτέλης θα μπορεί να κάνει πολλές «ζημιές», αν όμως δεν εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα αυτό, τότε θα… τρέχει μέχρι το τέλος.

Υ.Γ. Άντε και καλό… βόλι παιδιά…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook