Οι αριθμοί βγάζουν… αισιοδοξία

Οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις… ψέματα, ωστόσο στην περίπτωση του ΟΦΗ μάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσει κάποιος την αισιοδοξία του για την τύχη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η αλήθεια επίσης είναι ότι αυτή η ομάδα ακόμα και με τη νίκη στο Ελ Πάσο δεν […]

Οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις… ψέματα, ωστόσο στην περίπτωση του ΟΦΗ μάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσει κάποιος την αισιοδοξία του για την τύχη της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Η αλήθεια επίσης είναι ότι αυτή η ομάδα ακόμα και με τη νίκη στο Ελ Πάσο δεν έπεισε ότι μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα την στιγμή που όσοι παρακολούθησαν την ίδια ώρα το ματς Λεβαδειακός-Παναιτωλικός και δεν φορούσαν… χρωματιστά γυαλιά, θα έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τόσο οι Βοιωτοί, όσο και οι Αγρινιώτες βρίσκονται ένα «κλικ» παραπάνω από τον ΟΦΗ σε όλους σχεδόν τους τομείς. Κι όμως η ομάδα του Ηρακλείου μπορεί κάλλιστα να αισιοδοξεί ποντάροντας σε δύο βασικά πράγματα. Την έδρα της και το πρόγραμμα που έχει στις τελευταίες 14 αγωνιστικές. Και για να γίνουμε πιο σαφείς θα πρέπει πρώτα να τονίσουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, ο ΟΦΗ είχε τρεις πόντους λιγότερους (33 έναντι 36 που έχει τώρα), ενώ είχε χάσει 11 πόντους στο Γεντί Κουλέ (5-3-2), έναντι μόλις 4 που έχει απολέσει τώρα (7-2-0) έχοντας όμως δώσει ένα παιχνίδι λιγότερο. Στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι αν ο ΟΦΗ συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το γήπεδο του, στο οποίο θα δώσει ακόμα οκτώ ματς και «σοβαρευτεί» περισσότερο εκτός, μαθηματικά τουλάχιστον, έχει ελπίδες και μάλιστα πολλές. Και αυτό γιατί αν, λέω αν, ο ΟΦΗ πάρει περίπου 20 πόντους ακόμα στο γήπεδο του και τους μισούς εκτός, τότε θα φτάσει περίπου στους 65-68 βαθμούς που φαίνεται πως είναι και το «ταβάνι» για την απευθείας άνοδο (πέρυσι ο πρώτος Βόλος είχε 68 βαθμούς και η δεύτερη Κέρκυρα 63 πόντους). Ακόμα και αν η άνοδος φτάσει στους 70 βαθμούς (φέτος οι δύο πρωτοπόροι έχουν +4 και +3 σε σχέση με πέρυσι), ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει την υπέρβαση, τουλάχιστον μαθηματικά. Μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα της ομάδας θα βοηθήσει στα… κομπιουτερακιά.
ΟΦΗ-Ιωνικός
Διαγόρας-ΟΦΗ
ΟΦΗ -Τρίκαλα
Λεβαδειακός-ΟΦΗ
ΟΦΗ-Θρασύβουλος
Δόξα Δρ.-ΟΦΗ
ΟΦΗ -Εθνικός Αστέρας
ΟΦΗ -Παναιτωλικός
Πανθρακικός -ΟΦΗ
ΟΦΗ -Εθνικός Π.
Ηλιούπολη -ΟΦΗ
ΟΦΗ -Αγροτικός Αστέρας
Πιερικός -ΟΦΗ
ΟΦΗ -ΠΑΣ Γιάννινα
Για τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου είναι νωρίς να ασχοληθούμε, απλά επιγραμματικά θα αναφέρουμε ότι π.χ. ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΠΑΣ και πάει σε Δράμα, Κομοτηνή, Ρόδο και έχει 7 μέσα και 7 έξω.

Όλα βέβαια αυτά είναι εικασίες και «πηγάζουν» μόνο από τους αριθμούς. Γιατί το πιο βασικό θέμα είναι, ο ΟΦΗ να γίνει… ΟΦΗ, οι μεταγραφές να βοηθήσουν περισσότερο απ’ ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, να μην «στηθούν» παράξενα παιχνίδια, ο κόσμος να προσέχει το γήπεδο σαν τα… μάτια του και πάνω απ’ όλα να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια από το… αραχνιασμένο ταμείο. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook