Ο ΟΦΗ και η σωστή διαχείριση του υλικού…

Την προηγούμενη αγωνιστική γράφαμε ότι οι αριθμοί και το πρόγραμμα του ΟΦΗ βγάζουν αισιοδοξία. Μετά το ματς με τον Ιωνικό θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι πλέον και η εικόνα της ομάδας βγάζει ένα αισιόδοξο τόνο, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια. Ο ΟΦΗ της Δευτέρας ήταν μια ομάδα που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, […]

Την προηγούμενη αγωνιστική γράφαμε ότι οι αριθμοί και το πρόγραμμα του ΟΦΗ βγάζουν αισιοδοξία. Μετά το ματς με τον Ιωνικό θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι πλέον και η εικόνα της ομάδας βγάζει ένα αισιόδοξο τόνο, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια.
Ο ΟΦΗ της Δευτέρας ήταν μια ομάδα που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, αφού ανέτρεψε εύκολα το 0-1, είχε συνολικά καλή παρουσία, πέτυχε τρία γκολ, έχασε άλλα τόσα και πάνω απ’ όλα έδειξε ότι από τις μεταγραφές του Γενάρη, έστω και στο τέλος, βγήκε ενισχυμένος. Βεβαίως και ο Ιωνικός δεν είναι καμία ομάδα ανταγωνιστική που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως «μέτρο σύγκρισης» για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ορισμένα πράγματα μπορείς να τα αναδείξεις. Όπως για παράδειγμα η «ευκολία» με την οποία ο Καμπάνταης φτάνει στο γκολ. Όπως επίσης το γεγονός ότι ο Ρούσεφ κάνει «παπάδες» στο κέντρο και είναι μια μηχανή «παραγωγής» φάσεων τόσο με τις πάσες του, όσο και με τα «στημένα» του. Ειδικότερα αν πίσω του βρίσκεται ο Βερόν, ο ΟΦΗ αποκτά ποιότητα που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Βερόν είναι ο μόνος παίκτης του ΟΦΗ που με μια κίνηση φέρνει την μπάλα εκεί που θέλει, οι υπόλοιποι χρειάζονται 2-3 κοντρόλ και θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αξιοποιηθεί περισσότερο, ειδικότερα σε ματς όπου δεν χρειάζονται μόνο οι «πολεμιστές». Ο Παπουλής αν και υστερεί αρκετά στα «τελειώματα», είναι χρησιμότατος γιατί διεμβολίζει με ταχύτητα, κερδίζει πολλά φάουλ και γενικά είναι χρήσιμος. Από τους υπόλοιπους «νέους», ο Γαλανόπουλος από δεξιά είναι μπακ- σπουδαία περίπτωση (ΕΛΕΟΣ όχι άλλο… κάρβουνο, βλ. Μπούρμπος), ενώ ο Γεωργίου φάνηκε να μην «πατάει» καλά, αν και είναι νωρίς για να κριθεί. Στην παρούσα φάση πάντως ο καλύτερος στόπερ του ΟΦΗ, μαζί με τον Μπερτίν,  είναι ο νεαρός Χαριτωνίδης που δείχνει μια απίστευτη ωριμότητα και θα πρέπει να συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες. Όλα αυτά όμως δημιουργούν ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» και είναι σίγουρο ότι ο Αναστόπουλος θα πρέπει να καταναλώσει αρκετά παυσίπονα, για να βρίσκει τις πιο σωστές επιλογές. Γιατί ο ΟΦΗ από την μέση και μπροστά έχει πλέον πολλές καλές επιλογές και η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του υλικού θα πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο του προπονητή. Όλοι χρειάζονται και θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Σε σχέση με όσους έπαιξαν κόντρα στον Ιωνικό, φανταστείτε ότι υπάρχουν ακόμα και οι Γιακούμπου, Τάντιτς, Κίασσος, Καλάιτζιτς, Ρόβας, Βλόνταρτσικ, κ.α. που λογίζονται ως βασικοί. Για αυτά επαναλαμβάνω ότι το μεγάλο βάρος πέφτει πάνω στον Αναστόπουλο και στην σωστή διαχείριση που ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θα πρέπει να γίνει.

Και κάτι ακόμα. Ο τωρινός στόχος του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι αρχικά η τρίτη θέση (λόγω των μπαράζ και της διαφοράς που θα πρέπει να πάρεις) και μόλις εδραιωθεί εκεί, θα πρέπει να «κλέψει» την δεύτερη θέση. Και για τους δύο αυτούς στόχους φαίνεται ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν και θα αυξηθούν σημαντικά σε περίπτωση νίκης την Δευτέρα στην Ρόδο. Είναι ένας από τους 4-5 τελικούς που θα δώσει ο ΟΦΗ μέχρι το φινάλε.

Διαιτητικά «εγκλήματα» χωρίς… πτώμα
Πέρασαν στα ψιλά, λόγω του αποτελέσματος, αλλά τόσο ο διαιτητής Νίκας όσο και ο δεύτερος βοηθός Ασημακόπουλος έκαναν τρομερά λάθη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1) Στο 15’ αντί για κίτρινη θα μπορούσε να δώσει κόκκινη στον Μπούρμπο για ένα εγκληματικό τάκλιν με τα δύο πόδια στην μεσαία γραμμή.
2) Στο 24’ ακυρώθηκε ένα πεντακάθαρο γκολ του Καμπάνταη, αφού δεν υπάρχει ούτε φάουλ στον τερματοφύλακα (αν και υπάρχει επαφή χαμηλά με τα πόδια) που είναι εκτός μικρής περιοχής, ούτε φυσικά και οφσάιντ.
3) Στο 35’ χαρίστηκε στον Τομάς που ενώ είχε κάρτα από το 16’ δεν του έδειξε την δεύτερη κίτρινη για θέατρο.
4) Ο Καμπάνταης είναι οφσάιντ στο 2-1 αφού είναι πιο μπροστά απ’ όλους στο σουτ του Αγρίτη.
Αυτά και πολλά άλλα ήταν το διαιτητικά λάθη με τον πρωτάρη Νίκα να πρέπει να ξανακάτσει στα… θρανία.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook