Όνειρο ναι, απατηλό όχι…

Οι νίκες επί του Πανιωνίου και κυρίως επί της Καβάλας, έφεραν τον Εργοτέλη στην 5η θέση (υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία) και αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα έμπαινε στα pley off. Ο Εργοτέλης που βρέθηκε σε εκείνη την παρατεταμένη αγωνιστική κοιλιά στους τελευταίους μήνες του 2010, πλέον έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα «τρελά». Και […]

Οι νίκες επί του Πανιωνίου και κυρίως επί της Καβάλας, έφεραν τον Εργοτέλη στην 5η θέση (υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία) και αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα έμπαινε στα pley off. Ο Εργοτέλης που βρέθηκε σε εκείνη την παρατεταμένη αγωνιστική κοιλιά στους τελευταίους μήνες του 2010, πλέον έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα «τρελά».

Και δεν λέμε ότι θα βγει στην Ευρώπη, λέμε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να του στερήσει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, το δικαίωμα να κάνει όνειρα. Όνειρα που έχουν ως… βάση τόσο την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος, όσο και την κατάσταση των υπολοίπων διεκδικητών της 5άδας.

Τα πράγματα επί χόρτου είναι σαφέστατα δύσκολα, αλλά επί… χάρτου μοιάζουν πιο εύκολα. Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τα παλαιότερα χρόνια η ομάδα που καταλαμβάνει την 5η θέση χρειάζεται περίπου 45-48 βαθμούς (45 είχε ο Πανιώνιος το 2008, 49 η Λάρισα το 2009 και 46 πέρυσι ο Άρης). Μάλιστα η ιστορία με τον Πανιώνιο ταιριάζει απόλυτα με το φετινό πρωτάθλημα, καθώς και τότε οι Νεοσμυρνιώτες είχαν 31 πόντους την 22η αγωνιστική, όσους έχει και τώρα ο Εργοτέλης. Όπερ σημαίνει ότι οι «κιτρινόμαυροι» για να πετύχουν την υπέρβαση θα πρέπει να πάρουν τουλάχιστον 14 βαθμούς ακόμα μέχρι το φινάλε. Ήτοι τρεις νίκες στα εντός έδρας ματς (ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ηρακλής) και παραπάνω από έξι πόντους στα πέντε εκτός (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Λάρισα, Κέρκυρα και Πανσερραϊκός). Ειδικότερα στα δύο τελευταία που πιθανότατα θα βρει απέναντι του αδιάφορες ομάδες, οι πιθανότητες για επιτυχία είναι μεγαλύτερες.
Όλα αυτά βέβαια είναι εικασίες και (αισιόδοξα) μηνύματα που «πηγάζουν» από το πρόγραμμα μέχρι το τέλος αλλά και την συνολική αγωνιστική παρουσία των ομάδων μέχρι στιγμής. Οπότε, το όνειρο του Εργοτέλη δεν είναι απατηλό, αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Και στο κάτω, κάτω της γραφής ακόμα και αν δεν τα καταφέρει θα έχει κερδίσει πολλά σημαντικά πράγματα. Όπως για παράδειγμα την χαρά και την ικανοποίησης της προσπάθεια, αλλά και το σπάσιμο του ατομικού ρεκόρ των 39 βαθμών, που από ότι φαίνεται θα τους «προσπεράσει» φέτος. Συν βεβαίως το γεγονός ότι θα αποκτήσει και την… εμπειρία για να προσπαθήσει με καλύτερους οιωνούς και τη νέα περίοδο.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook