Αυτό κύριοι είναι το ποδόσφαιρο

Σε μια εποχή που το Ελληνικό ποδόσφαιρο «πυροβολείται» από παντού, ο ΟΦΗ οι φίλαθλοι του αλλά και ο Παναιτωλικός έδειξαν σε όλους, ευτυχώς υπήρχε και τηλεοπτική μετάδοση, ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ότι αυτό που είδαμε το Σάββατο το απόγευμα στο Γεντί Κουλέ είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Και τι εννοεί ο… ποιητής; Αρχικά ότι έπαιξαν δύο […]

Σε μια εποχή που το Ελληνικό ποδόσφαιρο «πυροβολείται» από παντού, ο ΟΦΗ οι φίλαθλοι του αλλά και ο Παναιτωλικός έδειξαν σε όλους, ευτυχώς υπήρχε και τηλεοπτική μετάδοση, ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ότι αυτό που είδαμε το Σάββατο το απόγευμα στο Γεντί Κουλέ είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Και τι εννοεί ο… ποιητής; Αρχικά ότι έπαιξαν δύο κορυφαίες ομάδες της Β’ Εθνικής που η θέση τους σαφέστατα είναι στα… σαλόνια. Ειδικότερα ο ΟΦΗ που φάνηκε συνεπής στο ραντεβού του, νίκησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το 1-0 και πλέον μπορεί να «ονειρεύεται» ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη «προσπέραση» και να βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις. Ένας ΟΦΗ που ήταν «διαβασμένος», ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, πήρε βοήθειες από τον πάγκο όταν τις είχε ανάγκη (επιτέλους ο Αναστόπουλος έκανε τα… αυτονόητα) και κατάφερε να πάρει το σπουδαίο «τρίποντο». Αν μάλιστα έλλειπαν και οι «ζεμπεκιές» του Μπερτίν (αλήθεια μαθιασμένος ήταν;), ο αντίπαλος δεν θα έκανε ούτε φάση. Και ο Παναιτωλικός όμως έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται εκεί ψηλά. Μπορεί να μην άφησε συνολικά ωραία γεύση, αλλά όσοι ξέρουν λίγο από μπάλα, είδαν μια ομάδα «γεμάτη» που δεν «τρόμαξε» από το καμίνι και που μπορούσε ανά πάσα ώρα και στη στιγμή να σου κάνει την «ζημιά». Μια ομάδα δηλαδή που ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό και μάλιστα ακόμα σε μια μέτρια ημέρα.

Και πάνω από όλα στο ντέρμπι είχαμε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που όμοια της συναντάς σπάνια και μάλιστα χωρίς να γίνει το παραμικρό. Κόντρα στα προγνωστικά οι φίλαθλοι ήταν άψογοι και έτσι ο ΟΦΗ πήρε δύο «χρυσά τρίποντα». Ένα στο γήπεδο και ένα στην εξέδρα. Στα αποδυτήρια δε επικράτησε απόλυτη τάξη, με φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν και ουδεμία γκρίνια, παρά την μεγάλη ένταση του ματς.  Για αυτό λέω ότι έτσι κύριοι είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο.

Μπαράζ στην ισοβαθμία
Και κάτι ακόμα. Επειδή πολλά ακούγονται για το γίνεται σε περίπτωση ισοβάθμιας ΟΦΗ και Παναιτωλικού, τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνονται. Από την στιγμή που υπάρχει «ισοπαλία» στα μεταξύ τους ματς σε βαθμούς και διαφορά γκολ (δεν μετράει το εκτός έδρας τέρμα) όπως προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ και αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, υπάρχει μονό μπαράζ σε ουδέτερο έδαφος.

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athletic Press (28/3)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook