Και τώρα μπορείτε να πα’ να… κολυμπήσετε

Μια… χούφτα απλήρωτων παικτών και ένας «μάγκας» προπονητής, άφησαν τις… ξαπλώστρες και τις μπύρες για να πάνε τον ΟΦΗ εκεί που ανήκει. Ο ΟΦΗ έχει δώσει πολλά ραντεβού με την ιστορία του και στα περισσότερα φάνηκε συνεπής. Και δεν αναφέρομαι μόνο για το Κύπελλο και τις ευρωπαϊκές εξόδους, αλλά και για άλλα, πιο στενάχωρα αλλά […]

Μια… χούφτα απλήρωτων παικτών και ένας «μάγκας» προπονητής, άφησαν τις… ξαπλώστρες και τις μπύρες για να πάνε τον ΟΦΗ εκεί που ανήκει.

Ο ΟΦΗ έχει δώσει πολλά ραντεβού με την ιστορία του και στα περισσότερα φάνηκε συνεπής. Και δεν αναφέρομαι μόνο για το Κύπελλο και τις ευρωπαϊκές εξόδους, αλλά και για άλλα, πιο στενάχωρα αλλά εξίσου σημαντικά, γεγονότα, όπως τα μπαράζ της Ρόδου αλλά και ο «τελικός» με τον Λεβαδειακό (κοίτα σύμπτωση) στο Παγκρήτιο. Μεγάλες στιγμές για την ομάδα, τον κόσμο, για όλους. Επιτρέψτε μου όμως να πω πως η νίκη επί της ομάδας του Κομπότη, την περασμένη Παρασκευή, ήταν η μεγαλύτερη «μαγκιά» αυτής της ομάδας.

Μιας ομάδας που τα έβαλε με τα… θεριά όλη την χρονιά και δεν λύγισε. Που τα έβαλε με το… σύστημα και νίκησε, που ξευτίλισε την ΕΠΟ και όλες τις πειθαρχικές επιτροπές, που τέλος πάντων τα έβαλε με όλους και με όλα και τελικά νίκησε. Και σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχει… σάλιο, παρά μόνο… μαγκιά. Μια… χούφτα παίκτες που για 11 μήνες έκαναν προπόνηση περιμένοντας το… θαύμα και ένας προπονητής που με την μαγκιά του κατάφερε να κρατήσει μια συνοχή στα αποδυτήρια παρά την οικονομική κρίση, σηκώθηκαν ξαφνικά από τις… ξαπλώστρες, άφησαν οικογένειες και… μπύρες για να παίξουν το πιο σπουδαίο ματς της χρονιάς. Και τα κατάφεραν μες στον καύσωνα. Σε ένα ματς όπου οι αντίπαλοι μπορεί να είχαν πολλαπλάσιες δυνάμεις, αλλά τα… καρύδια τα είχαν άλλοι.
Αυτοί που σε κάθε σχεδόν παιχνίδι έδειχναν ότι αξίζουν την άνοδο, την οποία κάποιοι προσπαθούσαν να την «κλέψουν» με αθέμιτα μέσα.
Το 1-0 μπορεί να είναι το πιο «φτωχό» σκορ, αλλά για τον ΟΦΗ της Παρασκευής ήταν η πιο «πλούσια» νίκη. Νίκη με «τέλειο» ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και με καρδιά συν τύχη στην επανάληψη. Μια νίκη που λες και την έστειλε ο «Θεός» ο οποίος βλέποντας προφανώς τις αδικίες όλης της χρονιάς, είπε να… επανορθώσει.
Και μπορεί η στήλη να γράφεται πριν το ματς με την Δόξα, ωστόσο φαίνεται πως ο δρόμος για την Σούπερ Λιγκ έχει ανοίξει διάπλατα.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ΟΦΗ και πλέον όλοι όσοι προσπάθησαν να του βάλουν… εμπόδια, μπορούν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους, αφού μπορεί να προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν.

Με λίγα λόγια δηλαδή, «και τώρα μπορείτε να πα’ να… κολυμπήσετε…».

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Athletic Press που κυκλοφορεί.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook