Ο ΟΦΗ ήταν… Ατρόμητος

Η κρητική ομάδα κατέρριψε κάθε προπονητική «λογική» με την παρουσία της στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε πιο έτοιμο αντίπαλο. Με… νίκη, παρά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ αφήνοντας πολλές, πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το τελικό 1-1 σαφέστατα αφήνει μια γλυκιά γεύση σε όλους για τον εξής απλούστατο λόγο ότι […]

Η κρητική ομάδα κατέρριψε κάθε προπονητική «λογική» με την παρουσία της στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε πιο έτοιμο αντίπαλο.

Με… νίκη, παρά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ αφήνοντας πολλές, πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το τελικό 1-1 σαφέστατα αφήνει μια γλυκιά γεύση σε όλους για τον εξής απλούστατο λόγο ότι πριν από την σέντρα η «μάχη» έδειχνε και ήταν άνιση. Από την μια είχαμε μια ομάδα χωρίς κανένα μεταγραφικό απόκτημα στην 11άδα και από την άλλη μια «φρέσκια» ομάδα με πολλές και καλές μεταγραφές στο σχήμα. Ο ΟΦΗ δεν ήταν καν ο ΟΦΗ της Β’ Εθνικής (απουσίαζαν Αγρίτης, Μπερτίν, Γιακούμπου κ.α) και ο Ατρόμητος μια ομάδα έτοιμη για 5άδα. Και το κυριότερο μειονέκτημα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάνει ούτε καν το 1/3ο της προετοιμασίας, είχαν δώσει μόλις δύο φιλικά που έγιναν κυρίως για δοκιμές, ενώ οι αντίπαλοι ήταν «κομπλέ» τόσο από προπονήσεις όσο και από φιλικά. Όλα αυτά η αλήθεια είναι ότι πριν από την σέντρα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ατρόμητου αφού ο ΟΦΗ είχε να αντιπαρατάξει κυρίως τον ενθουσιασμό της μεγάλης επιστροφής έπειτα από δύο χρόνια και φυσικά το «καμίνι» του Γεντί Κουλέ που όπως φάνηκε «έλιωσε» κάθε ποδοσφαιρική λογική.
Και αν στο πρώτο ημίχρονο το αυτογκόλ του Μπουλούτ έδωσε στο ματς την ροή που φάνταζε σαν φυσιολογική, στην επανάληψη καταστρατηγηθήκαν τα πλάνα προπονητών και «ειδικών». Αφού δεν έγινε το 0-2 και το 0-3 στις κραυγαλέες ευκαιρίες του Αναστασάκου, στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η μεγάλη… ανατροπή.  Οι «αγύμναστοι» παίκτες του ΟΦΗ «πάτησαν» τους άρτια προετοιμασμένους του Ατρόμητου που ουσιαστικά δεν πέρασαν την σέντρα. Και δεν ήταν άτολμοι όπως κομψά πήγε να τους δικαιολογήσει ο Δώνης, αλλά ανήμποροι να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Όχι βέβαια ότι και ο ΟΦΗ ήταν «χείμαρρος» αλλά με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και την δεδομένη διαφορά στο βαθμό ετοιμότητας των δύο ομάδων, είχαμε προετοιμαστεί για πρεμιέρα με το… αριστερό. Εκεί όμως μίλησε ο «νόμος» του γηπέδου που «έσπρωχνε» τους παίκτες των γηπεδούχων και «μπλόκαρε» αυτούς των φιλοξενούμενων.

Κοντολογίς. Ο ΟΦΗ ήταν.. Ατρόμητος στην πρεμιέρα δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει. Και ταυτόχρονα κατέρριψε κάθε προπονητική «λογική» αφού αν και ανέτοιμος, με την πάροδο του χρόνου αντί να αρχίσουν οι κράμπες, άρχισε η πίεση στα αντίπαλα καρέ.
Βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται σε κάθε παιχνίδι. Η διακοπή που υπάρχει αποτελεί «βάλσαμο», ωστόσο η μεταγραφική ενίσχυση είναι πιο αναγκαία από τις προπονήσεις. Ο ΟΦΗ θέλει οπωσδήποτε 3-4 πολύ καλές προσθήκες ακόμα που αν γίνουν δεν θα χρειάζεται σε κάθε ματς να παίζει μπάλα ο… κόσμος για να έρχεται το θετικό αποτέλεσμα. Άντε και καλό… Χειμώνα.

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook