Έχει ψυχή αλλά και αδυναμίες

Οι επιτυχίες του Εργοτέλη δεν θα πρέπει να «εξαφανίσουν» τα προβλήματα που υπάρχουν και ταυτόχρονα να αυξηθεί η προσπάθεια για να «μπαλωθούν» Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ και μάλιστα με ανατροπή στο τέλος, η οποιαδήποτε γκρίνια μοιάζει αφύσικη, ενδεχομένως και άστοχη, ωστόσο είναι δεδομένο ότι από τα νικηφόρα […]

Οι επιτυχίες του Εργοτέλη δεν θα πρέπει να «εξαφανίσουν» τα προβλήματα που υπάρχουν και ταυτόχρονα να αυξηθεί η προσπάθεια για να «μπαλωθούν»

Η αλήθεια είναι ότι μετά από μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ και μάλιστα με ανατροπή στο τέλος, η οποιαδήποτε γκρίνια μοιάζει αφύσικη, ενδεχομένως και άστοχη, ωστόσο είναι δεδομένο ότι από τα νικηφόρα παιχνίδια φαίνονται και οι περισσότερες αδυναμίες.
Αρκεί βεβαίως να επισημαίνονται από τον εκάστοτε προπονητή, να γίνονται… αποδεκτές από τους παίκτες και πάνω απ’ όλα να μην «κουκουλώνονται» από το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως για παράδειγμα στον Εργοτέλη. Η «έκρηξη» Καραγεωργίου στην ερώτηση μας γιατί ο Εργοτέλης ήταν «άνοστος» στο πρώτο ημίχρονο, όπως και στην Ν. Σμύρνη, ο Καβαλιώτης τεχνικός προσπάθησε να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στους παίκτες του και να μην αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό. Και ως προπονητής μπορεί και να έπραξε σωστά καθώς η ψυχολογία παίζει σημαντικότατο ρόλο και δη σε ομάδες στα… κυβικά του Εργοτέλη. Ταυτόχρονα όμως είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος με την τεράστια εμπειρία που έχει και την διορατικότητα του θα έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα που απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιλυθούν.

Για παράδειγμα ποιος διαφωνεί ότι ο Εργοτέλης τόσο στη Νέα Σμύρνη όσο και προχθές στο Παγκρήτιο, τα πρώτα ημίχρονα ήταν προβληματικά από πλευράς απόδοσης για τους «κιτρινόμαυρους»; Ταυτόχρονα κατά την ταπεινή μας άποψη και στα δύο ματς εμφανίστηκαν αδυναμίες στα άκρα της άμυνας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερα ρήγματα από τα… προβλεπόμενα.

Παρόμοιες αδυναμίες εμφανίστηκαν και στην μεσαία γραμμή, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι εκεί όπου έχω την άποψη ότι θα υπάρχει το μεγαλύτερο… κενό συνολικά στην διαδρομή του φετινού πρωταθλήματος. Και το πρόβλημα θα μεγαλώσει στην περίπτωση που ο Ολίσε θα συνεχίσει να έχει τα ιατρικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα.

Επίσης άλλη μία διαπίστωση είναι ότι ο Εργοτέλης και φέτος δέχεται «εύκολα» γκολ. Στοιχείο που ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» τα προηγούμενα χρόνια. Και δεν αναφέρομαι στην απογοητευτική παρουσία του Κουτσιανικούλη γιατί είμαι σίγουρος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει και πάλι… Κουτσιανικούλης.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι περιμέναμε τον Εργοτέλη να είναι… Μπαρτσελόνα. Ούτε φυσικά ξεχνάμε ότι από την μια η οικονομική κρίση και από την άλλη το ειδικό βάρος του Εργοτέλη που δεν είναι μεγάλο, είναι θέματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Απλά οι αναφορές μας είναι για ζητήματα που μπορούν να διορθωθούν, μέσα από δουλειά και ενδεχόμενα καλύτερες επιλογές. Και αν όντως γίνουν αυτά, τότε ο φετινός Εργοτέλης που έχει πολλές αρετές, θα μπορεί να ονειρεύεται κάτι πολύ καλύτερο από πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια.

Την στιγμή μάλιστα που όλες σχεδόν οι ομάδες δείχνουν να έχουν περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα, οπότε να η… ευκαιρία για την υπέρβαση. Η αρχή, τουλάχιστον βάση αποτελέσματος και απόδοσης κατά διαστήματα, δείχνουν ότι οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να ξεπεράσουν τον… εαυτό τους.

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα AthleticPress στις 12/9.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook